Meglepő tanulmány született a párhuzamos univerzumokról

Az univerzum hatalmas és végtelen… de vajon csak egy van belőle? Nos, egyre több tudós szerint inkább az a helyzet, hogy párhuzamos univerzumok végtelen száma alkotja a mindenséget, benne pedig mi magunk is megszámlálhatatlanul sok verzióban jelen vagyunk.

Hirdetés

Wow. Ez most így nem csak nekünk túl sok, ugye?

Ezt az elméletet a multiverzum teóriájaként is ismerik. Egy orosz tudós, Andrej Linde fejlesztette ki a nyolcvanas években, de a tudósok elsőre valószínűleg inkább egy őrült fizikus vodkagőzös elméletének tekintették, mint olyasminek, amivel komolyabban is érdemes lenne foglalkozni. Azonban egyre többen gondolkodtak el rajta, mígnem mostanság egy új tanulmány addig jutott, hogy – állításuk szerint – a NASA által 13 éve felfedezett, a világegyetemmel egyidős “Cold Spot”, vagyis Hideg Folt is bizonyíthatja, hogy a mi univerzumunk csak egy a sok közül.

“Lehetséges, hogy ez a Hideg Folt a mi univerzumunk és egy másik ütközésének következtében jött létre. Ez lehet az első bizonyíték a multiverzum létezésére” – mondta Tom Shanks professzor, a Durhami Egyetem csillagásza. Szerinted lehet valami ezekben a tudományos nézetekben, vagy az egész csak egy szép mese?

Forrás: LadBible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés