A részeg seggfejek józanul is seggfejek, állítja egy friss tanulmány

Hányszor kértünk már bocsánatot a párunktól vagy a haverunktól, hogy részegen tök bunkón viselkedtünk?! Hát, mi most így hirtelen nem emlékszünk a pontos számadatra, de az biztos, hogy volt már rá példa. És kicsit hálásak is voltunk az alkoholnak, hiszen az olyan sok mindenről tehet… gondoltuk mi. A Missouri Egyetem friss tanulmánya szerint viszont arra pont nem lehet mentség, ha ittasan seggfejként viselkedünk, ugyanis a pia nem módosítja külsők szemlélők számára érzékelhetően a személyiségvonásokat. Vagyis mi seggfejnek érezhetjük magunkat, de mások nem fognak döntően másnak látni bennünket, mint amikor józanok vagyunk (legfeljebb egy kicsit hangosabbnak vagy beszédesebbnek).

Hirdetés

A tanulmány készítése során az egyetem munkatársai 156 ember kérdeztek meg alkoholfogyasztási szokásaikról, meg arról, milyenek józanon és részegen. Ezt követően visszahívták őket, hogy beszélgessenek, mint egy barátokból álló csoport. Egyesek alkoholt kaptak, mások csak egy kis Sprite-ot, és olyan feladatokat adtak nekik, amelyek során meg kellett figyelniük egymást. A végén egy videofelvételt is mutattak nekik a kísérletről, és arra kérték őket, értékeljék a személyiségükön tapasztalt változásokat, meg a többieket is.

Assholes Drinkin

A legtöbben jelentős változásokat érzékeltek magukon a pia hatására, de a többiek viselkedésében alig tapasztaltak változást – talán csak annyit, hogy néhányan nyitottabbak lettek egy kis szesz hatására.

Ha tehát a hétvégi buliban elfajulnak a dolgok, és másnap azzal jönne a legjobb haverod, hogy “bocs, de tudod, hogy a piától mindig seggfej leszek”, már tudod, hogy nem kell bevenned. Inkább mutasd meg neki ezt a cikket!

Forrás: Sickchirpse.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés