Tudtad? Így választhatod ki a legjobb szelfiket magadról

A legtöbben gondosan megválogatjuk, milyen önarcképet csatoljunk önéletrajzunkhoz, milyen fotót töltsünk fel Facebook-profilképnek vagy milyen felvételekkel regisztráljunk társkereső oldalakra. De vajon mindig a legjobb képeket választjuk? Vagy, másképp kérdezve, mit kellene tennünk azért, hogy biztosan mindig a legszuperebb fotók kerüljenek fel rólunk a netre? A tudósoknak természetesen erre is van válaszuk.

Hirdetés

Nemrég készült egy kutatás, méghozzá a Dél-Wales-i Egyetem pszichológusainak köszönhetően, akik azt állítják, a dolog nagyon egyszerű: meg kell kérni egy idegent, hogy segítsen választani a képeink közül.

Ugyanis – mondják azok, akik évekig tanulnak az emberi lélekről – egy idegennek nemcsak rólunk alakul ki első benyomása, hanem a fotóinkról is azonnal alkot egy képet (bocs a szóviccért). De mi van, ha nem vagyunk neki szimpatikusak, és/vagy a fényképeink se tetszenek neki? A kérdést költőinek szántuk.

Psychologists at the University of South Wales recently <a href="https://cognitiveresearchjournal.springeropen.com/articles/10.1186/s41235-017-0058-3" target="_blank">published a study</a> that says the perfect person to choose your best selfies is actually a stranger.

Egyébként a kutatók szerint az idegen emberek a nekik megmutatott képek közül nemcsak a legvonzóbb, legmagabiztosabb felvételeket választották ki (ezeket nem mellékesen remekül passzintották is a megfelelő online szolgáltatásokhoz), hanem azokból is többre böktek rá, amiken az alanyok hozzáértést és megbízhatóságot sugároztak.

Forrás: Viralnova.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés