Ha ő meghal, nem lesz több igazi nindzsa a Földön

A nindzsák a középkori Japánban olyanok voltak, mintha Zorró és a 007-es ügynök szerelemgyerekei lettek volna – persze, tudjuk, hogy ezt elég bizarr dolog most elképzelni, de csak a tulajdonságaik ötvözésére gondoltunk. Őket lehetett megbízni azzal, hogy osonjanak be valakihez, és lopjanak el egy-egy értékes tárgyat, illetve a 15-16. században jellemzően bérgyilkosságra bérelték fel őket. Falakat másztak meg, orvosságot kevertek, és képesek voltak akár dobócsillaggal is átvágni valaki torkát. Ezeket a dolgokat elmondása szerint Kavakami Dzsinicsi is tudja, aki az 500 éves Ban klán utolsó nindzsája. 2012-ben úgy döntött, nem nevezi meg utódját, ezért ő marad az utolsó nindzsamester. A 68 éves mérnök mellett címre van egy másik jelentkező, a 85 éves Hacumi Maszaaki, aki egy harcművész-szervezetet működtet.

Hirdetés

A nagy kérdés, hogy Kavakami szerint miért nem érdemes utódot választania, és felkészítenie mindenre, amit a hagyomány szerint tovább kellene adnia? Azt mondja, azért, mert az egész nindzsáskodás a 21. században már tök felesleges, nincs semmi értelme.

“Régen kémkedtek, öltek, gyógyszereket készítetek, hasznosak voltak a társadalomnak. Manapság viszont már jobb fegyverek vannak, ott az internet (ahol bármit gyorsabban el lehet lopni), és jobbak a gyógyszerek is, szóval a nindzsucunak, vagyis a nindzsatudományoknak egyszerűen nincs helyük a modern világban” – mondta.

Japánban egyébként a 2020-as olimpia miatt is fejlesztik a turizmust, és sok turista épp a nindzsákra kíváncsi. Mint arról korábban mi is írtunk, a szórakoztatási céllal “szolgáló”, többnyire éttermekben, szállodákban, repülőtereken dolgozó nindzsákból egyre nagyobb hiány van az ázsiai országban, viszont a nindzsaképzőkbe, majd ezekre a pozíciókra nagyon kevesen jelentkeznek.

Forrás: LadBible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés