Még idén elkezdenek kísérletezni a halottak feltámasztásával

A most következő cikkünk forrásanyagának címét olvasva azt hittük, hogy ez a cikk is arról szól majd, milyen agymenést találtak ki brit tudósok legutóbb, de aztán kiderült, hogy egy kicsit másról van szó. Először is, most nem britek, hanem egy indiai tudós, Dr Himanshu Bansal tett valami rendkívülit: ő kért és kapott engedélyt, hogy 20 olyan embert próbáljon meg feltámasztani, akik traumás agysérülés miatt kerültek a klinikai halál állapotába. Gépekkel tartják őket életben, de agyi funkcióik és légzésük már leálltak. Bansal doktor kísérlete arra irányul majd, hogy vajon a központi idegrendszert újra életre lehet-e kelteni.

Hirdetés

Hogy a doki pontosan mit fog csinálni? Hát, a LadBible úgy tudja, hogy őssejteket és peptideket injekcióz majd a holtak agyába, de lézereket, illetve olyan idegstimuláló módszereket is használ majd, amilyenekkel korábban kómás betegeket kezeltek.

Mi – a dolgot félig (vagy annyira sem) komolyan véve – csak attól félünk, nehogy zombijárványt indítson útjára, vagy meg ne alkosson valamiféle modern Frankensteint.

Forrás: LadBible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés