Pánik a repülőgépen: ennyit számít, hogy egy pilóta jól kommunikál-e vagy sem

Éppen ma írtunk arról az amatőr pilótáról, aki hajtóműhibával viccelve kérte meg barátnője kezét. És – véletlen vagy sem – nem sokkal ezután olvastunk egy olyan repülőgép esetéről, ahol tényleg adódott egy ilyen hiba, még a fent említette menyasszonynak okozott ijedtségnél is nagyobb pánikot keltve. Az EasyJet egyik, Malagából Bristolba tartó járatának utasai szerint ugyanis a pilóta az indulás előtt bemondta, hogy 50 százalék az esély arra, hogy mindkét hajtómű működni fog, ezért szeretné megkérdezni, hogy ki az, aki így is maradna a gépen, és kik szállnának le inkább. Teljesen érthető módon a repülőgépen kisebb pánik tört ki. Az utasok elmondása szerint volt, aki nehezen lélegzett, mások zokogni kezdtek, és volt egy férfi, aki ijedtében el is hányta magát.

Hirdetés

Végül 12 ember meg akarta kockáztatni így is hazautat, a többiek le akartak szállni. De állításuk szerint erre is várniuk kellett egy-két órát, ami tovább növelte a pánikot.

A légitársaság közlése szerint a pilóta próbálta az egyik hajtómű beindításával működésre bírni a másikat, ami teljesen elfogadott módszer, ha az egyik motor meghibásodik. És azt kérdezte az utasoktól, hogy szeretnének-e addig a gépen maradni, amíg ez a folyamat tart, vagy inkább nem. De ő sem szállt volna fel, ha nem biztos működik mindkét hajtómű működésében.

Az utasokat sem tette ki senki kockázatnak vagy veszélynek – végül egy másik géppel szállították őket haza Bristolba.

Forrás: LadBible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés