27 kontaktlencsét találtak az orvosok egy idős nő egyik szemében

Ha kontaktlencsét hordasz, és nem azt a fajtát, amiben aludni is lehet, akkor szerintünk egy-egy fárasztó nap után neked is az az első dolgod otthon, hogy kiveszed. És ha az egyik nincs meg, vagy nem tudod kivenni valami miatt, akkor felkeresed a legközelebbi szemészetet (vagy a már jól bevált orvosodat). Hát, egy 67 éves brit nővel a jelek szerint nem is egyszer fordult elő, hogy csak az egyik lencséjét vette ki a szeméből, ugyanis amikor szürkehályog miatt műtétre jelentkezett, az orvosok 17 kontaktlencsét találtak az egyik szemében.

Hirdetés

További mikroszkópos vizsgálat után még tízet távolítottak el.

With a microscope, they found 10 more.

Hogy a nő hogy nem vette észre a problémát? A Viralnova információi szerint alapból nagyon rosszul lát a jobb szemére, és mélyen ülő szemei is hozzájárultak ahhoz, hogy a lencsék bennmaradása valahogy nem zavarta különösebben.

The woman had apparently been wearing monthly disposable contact lenses for 35 years and avoided the optometrist, opting to reorder online when she ran out. Doctors think her deep set eyes and poor vision in her right eye could be why they were left in.

A nő havi lencséket használt, és mindig online rendelte azokat, így az elmúlt években nem volt szemésznél. Ha járt volna, egyrészt a bent maradt kontaktlencséket már rég megtalálták volna, másrészt pedig valaki szólt volna neki, hogy ha tényleg szürkehályoggal küzd, akkor bizony nem hordhat akármilyen kontaktlencsét.

Forrás: Viralnova.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés