Egy brit orvos MDMA-val próbálja leszoktatni a piáról az alkoholistákat

Furcsa egy hely ez a világ. Ebben akkor is biztosak lennénk, ha az elmúlt 10 percben olvastunk volna híreket életünk során először, ugyanis mindjárt a következőbe szaladtunk bele: egy brit orvos, bizonyos Dr. Ben Sessa MDMA-val kezel majd pár alkoholistát, abban a reményben, hogy így segíthet nekik leszámolni a démonaikkal, és örökre leteszik majd a poharat – vagy inkább az üveget.

Hirdetés

A dolog menete a következő lesz: 20 kiválasztott alkoholfüggő páciens nyolc pszichoterápián vesz majd rész két hónapon át. A nyolc alkalom közül kettőnél bevesznek majd MDMA-t is. Ezután azt vizsgálják majd, hogy a szer hogyan segít nekik annak a stressznek és traumának a feldolgozásában, ami függőségük kiváltó oka lehet.

Ben Sessa

Ez így talán túl bonyolultan hangzik, de a lényeg, hogy ha a “tudományos kísérlet” után születő tanulmány egyértelműen kimutatja, hogy az MDMA igenis pozitív hatással van az alkoholisták állapotára, akkor könnyen elképzelhetőnek tartjuk, hogy több államban is hamarosan újragondolhatják majd a cucc gyógyításban való alkalmazásának lehetőségeit.

Forrás: Sickchirpse.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés