Ez a srác túlélt egy olyan ejtőernyős ugrást, ahol egyik ernyője sem nyílt ki

2013-ban az akkor 22 éves Brad Guy ejtőernyőzni indult Ausztráliában. Egész családja elkísérte, és elég sokáig vártak vele a reptéren, mert a kisgép indulását folyton elhalasztották. Ezt akár rossz jelnek is tekinthették volna, de Brad nem foglalkozott ezzel, sőt, talán még inkább ugrani akart. Oktatójával, Billel tandemben ugrottak, és a tapasztalt ejtőernyős GoPro kamerájukkal szórakozva még meg is kérdezte a srácot, hogy mik az utolsó szavai. Brad pedig így válaszolt: “remélem, kinyílik az ejtőernyőm”.

Hirdetés

Itt láthatod Bradet a felszállás előtt az anyukájával:

Brad and his mum

A következő képen pedig már azt látod, hogy nézett ki, miután a legrosszabb forgatókönyv vált valóra: megtörtént a tandemugrás, de az első pár másodperces eufóriát gyorsan rémület váltotta fel, ugyanis az ejtőernyőjük nem nyílt ki. A második ernyő kicsivel később pedig azért nem, mert belegabalyodott az elsőbe. Bill próbálta késével elvágni az egyik ernyő zsinórját, hogy az ne akadályozza a másikat, de nem sikerült. Brad még annyit kérdezett, hogy “most meg fogunk halni?”, mielőtt egy golfpályán a földbe csapódtak.

Brad after the accident

Csodával határos módon mindketten túlélték a zuhanást. Bradnek mindene fájt, de magánál volt, az oktató viszont elájult – őt gyorsan kórházba vitték, Bradet viszont először egy mentőben látták el. Később a kórházban kiderült, hogy a gerince sérült meg, elszakadt pár ínszalagja és eltört néhány bordája, de igazából ezek csak karcolások ahhoz képest, hogy 4200 métert zuhant, és kb. 80 km/h-s sebességgel ért földet.

Brad in hospital after his fall

Négy nap múlva elhagyhatta a kórházat, de a neheze csak ezután jött: a teste gyorsabban gyógyult, mint a lelke. Depresszióval és poszttraumás stresszel kellett megküzdenie, amiben kapott segítséget, de a dolog így is nagyon kemény volt. Neki az adott erőt, hogy az interneten megnézte és elolvasta mások tapasztalatait, és tudatosította magában, hogy nincs egyedül. Ő is elkezdett videókat feltölteni a YouTube-ra, és a pozitív kommentek további erőt adtak neki. Ma már jobban van, lelkileg is.

Forrás: LadBible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés