Ezerből egy ember tudja helyesen megoldani ezt a matekfeladatot – neked sikerül?

A következő, egyszerűnek tűnő matekfeladat tartja lázban most a netezőket. Megmutatjuk mi is neked a Go Tumble által létrehozott és a Wikr-on megosztott feladatot, amire két helyes választ is adhatsz. A készítők szerint nem olyan egyszerű a feladat, mint amilyennek látszik, ezért nagyon ritka, hogy valaki két helyes megoldást is találjon rá – szerintük ezerből csak egy embernek jön ez össze.

Hirdetés

Te rájössz mindkét megoldásra? Mutatjuk a feladatot, a kép alatt pedig eláruljuk a megoldást is.

Only one in 1,000 people can come up with two different but correct answers to this seemingly simple maths challenge that's sweeping the internet 

És a megoldás, 1: ha összeadod a számokat, pl. 1 + 4 = 5, majd nézd a következő sort: 2 + 5 = 12. Ez úgy is kijöhet, hogy 2 + 5 = 7, amihez hozzáadod az előző eredményt, az ötöt. 7 + 5 = 12. A harmadik sorban ezt látod: 3 + 6 = 21, ami kijöhet úgy is, hogy a 3 + 6 -ot összeadod az előző végeredménnyel, a 12-vel. Az alsó sorban így a 8 + 11 -hez 21-et adva 40-et kapsz.

A második megoldás, amire a készítők szerint ezerből egy ember jön rá, nem más, mint hogy összeszorzod a számokat, majd az eredményhez az első számot hozzáadod. Így az utolsó sorban 8 x 11 + 8 = 96 lesz az eredmény. Kolléganőnk első ránézésre megfejtette, de egy kis gondolkodás után nekünk is ment volna. Neked kijött mindkét megoldás?

Forrás: DailyMail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés