Máris óriási siker a brit diák “robot jogásza”, amit a parkolási bírságok miatt talált ki

Joshua Browder nemrég még egy volt azok közül, akik rendszeresen kaptak mikuláscsomagot – ezek egy részét teljesen indokolatlanul. És mert a fellebbezés is pénzt és időt emészt fel, a brit diák egy ideig megvonta a vállát, és valahogy inkább kiperkálta a büntetést. Egy idő után viszont elege lett, és létrehozta saját oldalát, a DoNotPay.co.uk -t, ami ingyenes segítséget jelent sok olyan autósnak, aki nem engedheti meg magának, hogy ügyvédhez forduljon pakolási bírságának ügyében. Szóval a srác szerint ez az oldal mindenkinek jól jöhet, aki úgy gondolja, jó oka van arra, hogy kétségbe vonja az autója szélvédőjére biggyesztett mikuláscsomag jogosságát.

Hirdetés

Eddig a felhasználók 55 százalékának segített, így 8 millió font maradt az emberek zsebében.

Jogászok és ügyvédek persze nem ajánlják, mert elmondásuk szerint ez csak egy chat bot, ami nem nyújt olyan tényleges segítséget, amit egy képzett szakember tehet. A Stanfordon tanuló Joshua szerint viszont sok esetben ezek a szakemberek ugyanazt mondják el a bajban lévőknek, és csak a pénz érdekli őket. Sokan viszont nem tudják kifizetni ezeket a borsos ügyvédi költségeket.

Joshua maga készítette el az oldalt, a tartalmi részhez pedig három ügyvéd segítségét vette igénybe. Azt mondja, arra számított, hogy csak néhány ember – maximum a barátok néhány haverja – használja majd, de egyre többen teszik ezt. A sikeren felbuzdulva a diák szeretné több országban, többféle jogi kérdésben is elérhetővé tenni a DoNotPay-t, természetesen ingyen.

Forrás: LadBible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés