Tudósok rájöttek, hogy az alkohol igazából javítja az emlékezőképességet

Téged is ijesztgettek már azzal, hogy eliszod az eszedet? Vagy hozzánk hasonlóan te is megtapasztaltad párszor, hogy ha túl sokat iszol egy görbe estén, akkor másnap bajosan fogsz visszaemlékezni a történtekre? Nos, ezt mi is mind megtapasztaltuk már. Ezért lepődtünk meg annyira, amikor a Sickchirpse-en azt olvastuk, hogy a tudomány mostani állása szerint az alkohol igenis javítja az emlékezőképességet.

Hirdetés

A Sickchirpse az Exeteri Egyetem tanulmányára alapozva írja ezt. A tanulmány készítői 88 embert kértek meg arra, hogy tanuljanak meg egy listát, amin különböző szavak voltak felsorolva. Aztán a csapat egyik felét hazaküldték, a másik fele meg elment szórakozni, és persze alkoholizálni. Másnap ismét összejöttek, és el kellett mondani, ki melyik szóra emlékszik a listáról. Az eredmény a tudósokat is meglepte: az előző este rendesen iszogató csapat tagjai sokkal jobban teljesítettek, mint azok, akik nem inni mentek a kísérlet után.

Drinking 1

Egyelőre a tudomány emberei is csak találgatni tudnak, hogy ennek mi lehet az oka. Úgy gondolják, hogy mivel az alkohol blokkolta a görbe este folyamán a további tanulást, így a kint iszogató alanyok agya elraktározta az utoljára tanult infókat a hosszútávú memóriába. Na, már meg is van, hogyan fogunk felkészülni a következő vizsgánkra!

Forrás: Sickchirpse.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés