Észak-Koreában kristály meth-tel stimulálják a kimerült dolgozókat

Míg Észak-Koreában sokan éheznek, és emberhez szinte méltatlan körülmények közt tengődnek, az országban virágzik a drogok előállítása, és a hatóságok szemet hunynak a drogkereskedelem felett is. A határokon belül minden kelendő, mivel arrafelé minden harmadik ember kábítószerekkel él. Az ok egyszerű: bírni kell valahogy a sok munkát és a körülményeket.

Hirdetés

A hatóságok egyrészt szemet hunynak a kínai határ felől érkező import kábítószerek és az országban gyártott drogok felett, másrészt pedig a határokon belül folyó drogkereskedelmet sem korlátozzák. Sőt, az Ibtimes cikke szerint ők is tudják, hogy ezek a cuccok stimulálják a kimerült dolgozókat, ezért hagyják (sőt, szerintünk talán még örülnek is neki, hiszen szorgos kis hangyákkal tarthatóak a tervek és építhető tovább a birodalom). A kristály meth most a legkelendőbb Észak-Koreában, szemben a Kínában népszerűbb heroinnal.

heroin

A fent említett dolgokat persze nehéz bizonyítani, a szakemberek is csak beszámolókra és eddigi kutatásokra hagyatkoznak. A tokiói Keresztény Egyetemen dolgozó, nekünk gyanúsan magyarnak tűnő Dr. Stephen Nagy a NineNews-nak azt mondta, hogy disszidensekkel készült interjúkból is kiderültek ezek a részletek, illetve azt is onnan tudják, hogy az emberek több mint 30 százaléka drogozik Észak-Koreában.

Forrás: ibtimes.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés