Jön az Apokalipszis? Vérvörösre változott egy folyó Kínában

Mint azt a fenti képen, illetve a címben is láthatod, Kínában tényleg vérszínűre változott egy folyó. A dolog Jiujang városában történt, és bizony sokan nem is hittek a szemüknek, amikor a helyi főiskola közelében sétálgatva észrevették, hogy a folyóval valami nagyon nincs rendben. De még mielőtt néhányan az Apokalipszistől kezdenének rettegni, gyorsan hozzátennénk: ilyesmiről nincs szó. Legalábbis reméljük. Egy diák legalábbis azt mondta a People’s China Daily-nek, hogy ők látták, honnan jön a víz: egy csőből ömlik kifelé az iskolához közeli híd alól. Később kiderült, egy vágóhídról jön, ahol – állítólag – nem tudtak arról, hogy állatok vére ömlik tőlük a folyóba.

Hirdetés

Egyesek azt mondták, délelőtt 10-kor még semmi gond nem volt a vízzel, egy órával később viszont már vörös volt és vérszagú. Megint mások szerint a folyó színe gyorsan változott: fekete, sárga, majd élénkvörös lett.

River running red

Nem ez az első olyan folyó Kínában, aminek a vize vörösre változott: 2012-ben is történt már hasonló, illetve 2014-ben is. Akkor Zhejiang tartományban így nézett ki az egyik folyó – állítólag azért, mert mesterséges színezőanyag került bele.

És hány olyan környezetkárosítás történik nap mint nap, Kínában és máshol, amiről nem is tudunk…

Forrás: LadBible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés