Kalandos sorsa van ennek a 2009-ben vásárolt mekis sajtburgernek és sült krumplinak

Izland 2009-ben mondott búcsút a McDonald’s-nak, miután a pénzügyi válság romokba döntötte az országot anyagilag. Ha viszont azt gondolod, hogy már egy mekis burger és egy egyetlen adag sült krumpli sincs az országban, akkor tévedsz. Mert hogy egy apuka, bizonyos Hjörtur Smárason már 2009-ben, az utolsó nyitva tartási napon vett a helyi mekiben egy sajtburgert és egy adag sült krumplit, de úgy döntött, ezeket nem eszi meg, hanem afféle szuvenírként egy időre elteszi.

Hirdetés

Fel is akasztotta a garázsában, majd némiképp megfeledkezett róla.

mcdonalds_iceland2

Három év múlva szúrt neki szemet az a bizonyos mekis zacskó, amibe persze azonnal belenézett. Nagy meglepetésére a sajtburgernek és a krumplinak sem lett semmi baja, sőt, ugyanúgy néztek ki, mint a vásárlás napján.

mcdonalds_iceland3

Ezt követően az izlandi Nemzeti Múzeumnak adományozta a kis csomagot, ahol újabb három évig őrizték meg addigi külsejüket.

mcdonalds_iceland4

Manapság a sajtburger és a krumpli a Bus Hotelben található. A vendégek néha elcsennek egy-egy krumplit, hogy ellenőrizzék, az íze is olyan-e, mint amikor Smárason úr megvette.

mcdonalds_iceland5

Hogy minek köszönhetően őrizte meg ennyi ideig a frissességét a sajtburger és a krumpli? Hát, ehhez a Meki szupertitkos receptjei mellett biztosan köze van az izlandi hűvös és friss levegőnek is – ahová néha kiviszik ezeket a szigetországban már egyedi étkeket.

mcdonalds_iceland6 mcdonalds_iceland7 mcdonalds_iceland8

És ez még nem minden: a hotel honlapján live streamen is nézheted, mi történik épp a sajtburgerrel és a krumplival. Hát, kalandosabb életük van, mint sok embernek, pedig ezek csak kaják!

Forrás: Pulptastic.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés