A mai tinik sokáig maradnak szüzek és nem buliznak, állítja egy átfogó tanulmány

Kósza tanulmányokból nem szeretünk következtetéseket levonni, de az átfogó irományok azért minket is elgondolkodtatnak. Nemrég a Child Development nevű lapnak készült egy ilyen – ennek a tudományos munkának az elkészítéséhez 8.3 millió tinédzser (13-19 éves kor közti fiatalok) kérdőívekben adott válaszait elemezték az elmúlt 40 évből. És ahogy a címből is kiderül, a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy a tinik bizony elég sokat változtak és változnak: tovább maradnak szüzek és már nem járnak el bulizni, mint mondjuk szüleik tették anno.

Hirdetés

Hogy mit csinálnak helyette? Kitalálhatod: ezek a fiatalok szívesebben lógnak okostelefonjaikon, tabletjeiken és a közösségi média oldalakon.

Kids Smartphones

És ez nemcsak a világ bizonyos részein jellemző, egyes fiatalokra, hanem a kutatók szerint szinte mindenkire – mindegy, milyen nemhez, fajhoz tartozik az illető, hol lakik vagy milyen a társadalmi és anyagi helyzete.

thumbnail

Így összességében elmondható, hogy a mai tizenévesek sokkal később lesznek felnőttek, mint szüleik generációja. A folyamat hosszútávú hatásait egyelőre még vizsgálják, de egyesek szerint nincs ebben semmi rossz, hiszen a felnőtt életben bőven elég szívás van, és ezek a tinik is bőven ráérnek még felelősséget vállalni. Mások szerint viszont jobb lenne, ha időben megnéznék, milyen is a világ, mert ha mondjuk egyetemre kerülnek vagy dolgozni kezdenének, azonnal elveszettnek fogják érezni magukat. Te mit gondolsz?

Forrás: Sickchirpse.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés