Te mit tennél, ha 85 font helyett hirtelen 850 000 érkezne a számládra?

A fenti kérdésre sokan rávágják: “természetesen gyanítanám, hogy valami nincs rendben, ezért szólnék az illetékeseknek, meg a banknak, és nem költeném el a pénzt”. De ugyan már. A legtöbb ember képtelen ellenállni annak, ha nagyobb összeg érkezik a számlájára. Mondjuk a várt 85 font helyett 850 000 fontot utalnak át neki. Ez történt egy 27 éves dél-afrikai diáklánnyal, Sibongile Manival is, aki nem is bírt magával, és a maniból 50 ezer fontnak gyorsan búcsút is mondott: új frizurát csináltatott, emellett szemmel már jól látható összegeket dizájnercuccokra és bulizásra költött.

Hirdetés

A dolog persze kiderült – egyrészt, mert Sibongile Mani nagyon megváltozott, és ezt a környezetének lehetetlen lett volna nem észrevenni, másrészt meg mert más diákoknak már nem tudtak pénzt utalni (Maninak ment a szervezettől az összes mani).

Sibongile Mani, 27, poses with a new bag on her arm after receiving the bonus funds

Hogy ez miért csak 73 nap múlva tűnt fel az illetékeseknek, azt nem tudjuk. A 27 éves lány azzal védekezik, hogy nem ő okozta a galibát, de lopás miatt felelősségre vonják majd, és természetesen vissza kell fizetnie a pénzt.

The accountancy student has gone from 'run-of-the-mill' to leading a lavish lifestyle 

Forrás: DailyMail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés