A Jigsaw jobb, mint az utóbbi Fűrész próbálkozások!

Egy biztos, a Fűrész-szériának sosem lesz vége! Elnézést kérek a sorozat fanatikus rajongóitól, de az utolsó négy rész számomra már csak a kínzások pornója volt, amelyek ugyan vérben és levágott testrészekben bővelkedtek, viszont az értelmes sztorival adósak maradtak.

Hirdetés

Hét év után, a bűn rossz utolsó részt követően végre új szereplőkkel tért vissza John Kramer haláli játéka. A német származású ausztrál testvérpár, Michael Spierig és Peter Spierig a Daybreakers – A vámpírok kora című filmjükkel már bizonyították, hogy tudnak horrort rendezni, az Időhurokkal pedig azt mutatták meg, hogy elgondolkodtató sci-fit is képesek vászonra vinni. A Jigsaw (Fűrész: Újra játékban) sajnos visszalépés tőlük, viszont a széria így is vérátömlesztésen ment keresztül.

A sztoriról nem akarok sokat elárulni (de azért SPOILER-VESZÉLY!!!). A film 10 évvel John Krammer halála után játszódik. Ebben a részben 5 ember küzd meg a kegyetlen, ám nem túl különleges játékszerekkel. Most is a negatív karaktereké a főszerep, akiknek a főbűneit a történet haladtával ismerjük meg. A másfél órás mozi utolsó harmadánál megijedtem, hogy a Fűrész-szériák legbutább végkifejletét fogom megkapni, de szerencsére egy csavarral visszahúzták azt a szakadékból, és megnyugodtam, hogy ebben a moziban végre nem támadnak fel a halottak!

A színészi játékok átlagosak (akárcsak a párbeszédek színvonala), a legtöbben hozták a B kategóriás szintet, viszont a Halloran nyomozót alakító Callum Keith Rennie gyengének tűnt a piszkos zsaru bőrében, a legtöbb mimikát (mondjuk sok nem volt) mintha az öregedő Mickey Rourke-tól lopta volna. A különbség csak annyi, hogy neki jól áll. Azt meg kifejezetten gázosnak találom, ahogy az orvos asszisztensnőjének különcségét egy full kar tetoválással szerették volna még inkább felnagyítani. Az őt alakító színésznőnek, Hannah Emily Andersonnak nincs ilyen tetkója, aminek max annyi szerepe van a filmben, hogy erősíti azt a sztereotípiát, hogy amelyik csaj varrva van, az bizony kérdőjeles.

Összességében a Jigsaw szórakoztatóbb volt, mint az utolsó Fűrész-részek, és a lényeg, hogy termel majd annyi nyereséget, hogy egy-két év múlva, halloweenhez közeledvén ismét kidobjanak egy folytatást. 6/10

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés