A Kék Bálna után újabb veszélyes kihívás terjed a tinik közt a közösségi médiában

A közösségi média elég erőteljesen hat a tinédzserekre, akik közül a legbefolyásolhatóbbak az ott kapott üzenetek, kihívások hatására akár életveszélyes játékokba is belemehetnek. Ilyen az általunk is többször emlegetett Kék Bálna nevű halálos “játék”, illetve az új “48 órás kihívás” is. Ennek lényege, hogy a résztvevők legalább két napra, vagy még több időre szökjenek el otthonról, és rejtőzzenek el, hogy a szüleik ne találjanak rájuk. Őrült és veszélyes játék? Naná, és ezzel a dolognak még nincs vége. Ugyanis minden egyes alkalommal, amikor a résztvevőket megemlítik a közösségi médiában, pluszpontokat kapnak.

Hirdetés

Ha tehát a családjuk Facebookon és Twitteren is megkongatja a vészharangot, az nekik még jobb. Azt nem tudjuk, a pontokon kívül miért csinálják a tinik, de az tény, hogy néhány szülő elmondása szerint számukra ez egy vicc, egy jó buli.

facebook hide

Egy Derry megyéből elszökött tinédzser családja szerint semmilyen megbánást nem láttak a gyerekükön, amikor a rendőrök két nap után egy másik megyében találtak rá és hazavitték, viszont rengeteget szelfizett okostelefonjával a rendőrautóban – közben meg a szülei azt hitték, elrabolták, megerőszakolták, megölték… szóval rettegtek, hogy sosem látják őt többé élve.

Egy 12 éves Leah nevű lány pedig Hullból szökött el múlt héten, és a nagymamája elmondása szerint magától hazament, mesélt a kihívásról, de csak most kezdi felfogni, milyen veszélybe is sodorta magát.

Lyn Leah

A Facebook illetékesei jelenleg vizsgálódnak az ügyben.

Forrás: Sickchirpse.com és Buzz.ie

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés