Kirúgtak egy bombakereső kutyát a CIA-től, mert nem akart bombákat keresni

Lulu még kölyökkorában került a CIA bombakereső kutya képzési programjába, és ígéretes tehetségnek tartották. Eleinte jól is ment neki a tanulás, de egy idő után elvesztette az érdeklődését – nem akart már robbanószereket keresni. Kiképzői próbálták motiválni étellel és játékkal is, de egy idő után egyértelművé vált, hogy ez így senkinek nem jó: sem a kutyának, sem pedig a CIA-nek. Ezért úgy döntöttek, Lulunak mennie kell, kivették őt a programból.

Hirdetés

Hiába na, nem mindenki lehet bombakereső kutya az amerikai hírszerzésnél…

Eleinte azt hitték a trénerei, hogy csak rossz napja van, vagy egy kis szünet után talán jobban érdekli majd a bombakeresés, de nem ez volt a helyzet.

Lulut egyértelműen nem izgatta a robbanóanyagok keresése. Próbálták őt étellel és játékkal is motiválni, de látszott, hogy nem érzi jól magát, nem tetszik neki a dolog – írta a CIA a Twitteren.

Végül a hírszerzés illetékesei úgy döntöttek, kiveszik a kutyát a programból. Egyik kiképzője fogadta örökbe, akinél gyerekekkel és egy új kutyabaráttal is játszhat majd, és keresheti a nyuszikat meg a mókusokat a hátsó kertben – már ha ehhez nagyobb kedve lesz, mint a bombakereséshez.

Forrás: Buzz.ie

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés