Megvan az időpont: ekkor küzd meg egymással az amerikai és a japán óriásrobot

Ha emlékszel, az amerikaiak és a japánok is építettek egy-egy, a Transformers mozikat idéző óriásrobotot, és a MegaBots Inc. mérnökcsapata még 2015-ben kihívta az ázsiaiakat a világ első robot bunyójára. Ez számos dolog miatt – a robotok frissítése, javítgatása, megfelelő helyszín keresése, stb – mostanáig váratott magára, de végre megvan a párbaj helyszíne és időpontja: egy elhagyott japán acélüzemben mérkőznek meg egymással, és a küzdelmet október 17-én itt streamelik majd. A dolog azért nem lesz élő, mert az esetleges javításokkal együtt napokig tart majd a mérnöki csapatok szerint, de mindenki azt reméli, hogy a vágott verzió is érdekes és élvezhető lesz.

Hirdetés

A meccs nézők nélkül megy majd, csak a két mérnöki team lesz jelen. Az összecsapást az MMA-s kommentátor Mike Goldberg és a robotszakértő Saura Naderi közvetíti majd, így a sport- és a technikai oldal is élvezhető lehet.

A harmadik ilyen robot, amiről tudunk a kínai “Monkey King” – ő már ki is hívta amerikai “tesóját” egy jó kis robotharcra. Hát gyerekek, lehet, hogy pár éven belül új sportág születik a nemzetek közt?

Forrás: TheVerge.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés