Tudtad? Kedvenc szuperhőseinket majdnem ezek a színészek játszhatták el

Bírod a szuperhősfilmeket? Akkor biztosan te is betéve tudod, melyik karaktert ki alakította a nemrég – vagy haladók esetén akár a nagyon rég – mozikba került produkciókban. De azt tudod-e, hogy melyik szuperhőst ki formálhatta volna meg, ha egy kicsit másképp alakulnak a dolgok? A cbr.com cikke nyomán készült összeállításunkban mondunk néhány példát.

Hirdetés

Josh Brolinból majdnem Batman lett? Hát, a hírek szerint a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala rendezője, Zack Snyder találkozott vele, mielőtt Ben Afflecket kiválasztották a szerepre, és beszéltek annak lehetőségéről, hogy a színész esetleg bevállalná Bruce Wayne szerepét, de később Brolin nyilatkozataiból néhányan azt szűrték le, hogy egyszerűen nem érdekelte őt kellően ez a meló.

sh1

Scarlett Johanssonnak egyszerűen szerencséje volt: a Fekete özvegy szerepét azért kapta meg ő, mert Emily Blunt túl elfoglalt volt akkoriban, és a Vasember 2 forgatását nem tudta összeegyeztetni egy olyan produkcióval, amire már elígérkezett. A film a Gulliver utazásai volt, amit sok kritikus lehúzott végül, de a színésznő azt mondja, nem bánja, hogy emiatt lemaradt a Fekete özvegy szerepéről.

sh2

Tom Cruise, mint Vasember? Bizony, ha nem vett volna igénybe olyan sok időt a film forgatókönyvének megírása, és nem pöcsöltek volna annyit rajta a stúdiók, akkor a szcientológusok egyik leglelkesebb híve főszereplőként és producerként is szerette volna jegyezni a mozit. De mire eljutottak addig, már nem érdekelte. Robert Downey Jr-t viszont igen, a többi pedig már filmtörténelem.

sh3

Leonardo DiCaprio lemaradt a Pókember szerepéről, mert bár a kilencvenes évek vége felé találkozgatott James Cameronnal egy lehetséges mozifilm miatt, ebből végül nem lett semmi. Sam Raimi 2002-es filmjére (Pókember) pedig már túl idős volt ahhoz, hogy megformálhassa a fiatal Peter Parkert.

sh4

James Cameron még legalább egy szupersztárt akart szerződtetni abba a bizonyos füstbe ment Pókember moziba, méghozzá Arnold Schwarzeneggert Dr Octopus szerepére, de mivel a filmből nem lett semmi, ez is csak egy ötlet maradt. A karaktert a 2004-es Pókember 2-ben Alfred Molina alakította, de Schwarzeneggerrel állítólag kicsit másképp szerette volna megformáltatni ezt a figurát James Cameron.

sh5

Superman bőrébe, azaz jellegzetes ruhájába több színész is majdnem belebújhatott a vásznon: Will Smith, Josh Hartnett, de még Nicolas Cage is esélyes volt a szerepre. Érdekesség, hogy az ő kisfiát Kal-Elnek hívják – ez Superman születési neve.

sh8 sh7 sh13

Dougray Scott a Mission: Impossible 2 forgatása miatt mondott le a Wolverine címszerepéről, a stúdiónál ezért döntöttek úgy, hogy behívják castingra a Russell Crowe által ajánlott színészt – egy bizonyos Hugh Jackmant.

sh6

Biztosan te is olvastad már, hogy az 1989-es Batman moziban Robin Williams is alakíthatta volna Jokert. A szerepet Jack Nicholson kapta meg, de ő visszamondta, és ekkor felajánlották Williamsnek – ő érthetően nagyon boldog volt, mert hát végül csak megtalálta az álomszerep. A dologból viszont nem lett semmi, mert Nicholson végül meggondolta magát, és mégis vállalta a szerepet.

sh9

Jack Black, mint A zöld lámpás? Ez csak rajongói nyomásra nem valósult meg, és a szerep végül Ryan Reynolds-é lett.

sh10

Beyoncé-ról rapper férje és sok rajongó is úgy gondolja, hogy egy csodanő, de ezt majdnem a filmvásznon is megmutatta a világnak: te mit szóltál volna, ha ő alakítja a Wonder Womant?

sh12

Forrás: Cbr.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés