Túlzásba vitte a szifonozást, már járni sem tud rendesen ez az egyetemista lány

A dinitrogén-oxid, vagy más néven nevetőgáz népszerű a könnyen és olcsón megszerezhető kábítószereket kereső fiatalok körében, mert például ez a habpatron töltőanyaga is. Ékezési célra tök legális, ha viszont valaki – mondjuk a folyamatos bulizás során – túlzásba viszi a használatát, a szifonozást vagy lufizást, akkor súlyos következményei is lehetnek a gáz belélegzésének: tüdővizenyőt, agykárosodást, elbutulást vagy súlyos csontvelő-elváltozást is okozhat.

Hirdetés

Egy 20 éves egyetemista lány is igen rosszul járt nemrég Ausztráliában: 360 adag dinitrogén-oxidot fogyasztott el egy héten, aminek következtében a gerincében károsodtak az idegek, és talán soha többé nem fog tudni rendesen járni.

Most rehabilitáción és kezeléseken kell részt vennie, de kérdéses, hogy a – mondjuk ki: saját hülyeségének köszönhető – elváltozások helyre jönnek-e valaha is.

Mivel olcsón és könnyen hozzá tudnak jutni, a fiatalok körében tavaly a nevetőgáz volt a hetedik legnépszerűbb drog átlagosan, világszerte – derül ki a Global Drug Survey-ből.

Forrás: LadBible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés