Bill Gates elárulta, mit csinálna, ha napi 2 dollárból kellene megélnie

Bill Gates a világ egyik leggazdagabb embereként valószínűleg nem gyakran gondolkodik azon, milyen lenne az élete, ha mély szegénységben kellene tengődnie. Egy korábbi blogbejegyzésében viszont mégis erről értekezett – a LadBible újságírója nemrég olvasta át az áprilisi bejegyzést, és ennek alapján megosztotta velünk Gates szavait. A milliárdos azt írja, ha csak napi két dollárt fordíthatna a megélhetésére, minden bizonnyal csirkéket tartana. Hogy miért? Mert ezeket a tollas jószágokat olcsón be lehet szerezni, és nem túl nehéz csirkéket, tyúkokat tartani. Ha pedig az ember eladja a tojást, vagy a felpucolt állatok húsát, azzal rendszeresen pénzt is kereshet.

Hirdetés

Egy másik újságíró arról írt, hogy Gates nyugat-afrikai utazásai során a következőket tapasztalta: ha mondjuk 10 állattal indul egy csirketartó farmer, és ügyes, akkor három hónap múlva már 40 csirkéje lehet, ami elég szép előrelépés. Így egy év alatt 1000 dollárt kereshet csak a baromfi-állományával (a mély szegénység határa évi 700 dollár körüli bevételnél húzódik, írja a LadBible).

Bill Gates nyilván nem fog csirkéket tartani. De van egy alapítványa, amellyel afrikai szegény családoknak akar segíteni abban, hogy kitörjenek a mély szegénységből. Élő állatokat – igen, például csirkéket is – adnának ezeknek a családoknak, hogy munkával jussanak előrébb, illetve több élelmük és valamivel több pénzük lehessen. Így gyorsan kiderülhet, hogyan működik Gates csirketeóriája a gyakorlatban.

Forrás: LadBible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés