Lenyűgöző képeket készített modelljéről egy fotós, pedig a helyszín nem volt szép

Elég érdekes kihívás elé állította magát Jenna Martin. A fotós hölgy ugyanis azt gondolta, miért vinné modelljét valami gyönyörű helyre, ahol tökéletes a díszlet és a világítás – ehelyett inkább egy “csúnya” helyszínt választott, pontosabban olyat, amelyet nem éppen fotózásokra találtak ki. A helyi Lowe’s – a képek alapján szerintünk olyasmi, mint nálunk az Obi – barkácsáruházat szúrta ki magának, ahol egyetlen szépnek nevezhető “dolog” volt csupán: a modell, aki több szettben is Jenna fényképezőgépe elé állt.

Hirdetés

Mint ahogy azt mindjárt látni fogjátok, a barkácsáruházban tényleg nem a legszebb a díszlet és a világítás, de Jenna Martin mégis lenyűgöző fényképeket készített, a szükséges technikának és persze főleg a fotós szakértelmének, remek ötleteinek, kreativitásának köszönhetően.

Ez egy nyers kép:

Ezek pedig az utómunka eredményei:

A lámpák – első pillantásra úgy tűnhet, hogy na, itt aztán nem lehet szép képeket készíteni.

Egy nyerskép:

És az utómunka eredménye:

Ezeket a képeket egy magazinban látva első pillantásra simán elhinnénk, hogy mondjuk egy parfümreklámhoz nagy költségvetéssel készült képek, ugye?

Azok a bizonyos magas polcok közt vezető folyosók, ahol olyan jól el lehet bolyongani 20-30 perceket…

Nos, Jenna és modellje ebből is egész mást hoztak ki. Egy nyerskép:

És a már megszerkesztett, photoshoppolt fotók:

Még egy érdekes helyszín:

Ez lett belőle:

A kertészeti résznél lőtt kép az egyik kedvencünk. Először megmutatjuk a helyszínt:

Ez a nyers kép, amit Jenna készített:

Ez pedig a karácsonyt idéző kész fotó:

A művésznek a párna szekciónál készült fotója pedig szerintünk bármelyik lakberendezési magazinban megállná a helyét – a középső képet nézd.

Ugye, hogy ugye? A közepes tehetségű fotósok olyan könnyen ráfogják, hogy néhány kép azért nem sikerült, mert ilyen meg olyan volt a fény, szar volt a helyszín, gáz volt a díszlet. Holott az egész “csak” szaktudás, látásmód na meg kreativitás kérdése.

Forrás: Boredpanda.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés