Már olyan mobil app is van, amely megmutatja, melyik Mekiben működik a fagyigép

Az Egyesült Államokban akkora értetlenséget vált ki az emberekből az, hogy miért van olyan gyakran üzemen kívül a mekikben a fagyigép, hogy még a híres-neves Wall Street Journal is utánajárt a dolognak. Röviden erre annyi a válasz, hogy ezeknek a gépeknek macerás és elég időigényes a tisztítása: 11 lépésben történik, és négy órán át tart. Az alkalmazottak pedig legtöbbször nem azt mondják, hogy a fagyigépet épp tisztítják, hanem azt, hogy “bocsánat, a gép épp nem működik, ezért nem tudunk McFlurry-t adni”. Ez a mondat hangzott el korábban Raina McLeod rendelése után is, és a hölgy olyan csalódott lett, hogy elhatározta: valamit tenni fog azért, hogy kevesebb ember járjon így, mint ő. Ezért készített egy mobil appot iOs-re, ami az Ice Check nevet kapta. Az alkalmazás nemcsak azt mutatja meg, hogy a legközelebbi mekiben működik-e a fagyigép, hanem a GPS segítségével a legközelebbi olyan McDonald’s-hoz is el tud navigálni téged, ahol csillapíthatod McFlurry utáni sóvárgásodat.

Hirdetés

Az alkalmazással egyelőre egy gond van – szerintünk -, az, hogy felhasználói visszajelzések alapján működik, és egyelőre relatíve kevés embernek van letöltve a mobiljára. Ha viszont elterjedne, egy-egy odabökéssel bármelyikünk tehetne azért, hogy tájékoztassuk egymást a mekis fagyigépek működésével kapcsolatban.

Ennél csak egy dolog lenne jobb: ha az adott gyorséttermek frissíthetnék saját fagyigép-működési státuszokat az alkalmazásban, vagy a gépekbe épített – feltehetően nem olcsó – szenzorok jeleznék az appnak, ha épp nem tudnak fagyit adni az azt igénylő vendégeknek. Talán egyszer ide is el fogunk jutni.

Forrás: TheVerge.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés