Sminkeltávolító mobil app miatt háborognak a netezők

Sokan kíváncsiak arra, hogy nézhet ki smink nélkül kedvenc énekesnőjük, színésznőjük, egy osztálytársuk vagy a szomszéd csaj. Nos, a MakeApp nevű alkalmazás megmutathatja – és ezt azért írjuk feltételes módban, mert a mobil app természetesen nem kémkedik senki után, és nem segít lesifotókat készíteni még az “életmentő” reggeli sminkelés előtt. Ehelyett olyan algoritmussal dolgozik, ami a full sminkes fotó alapján megállapítja, hogy nézhetnek ki az arc bizonyos részei make up nélkül. Itt egy kisebb ránc, ott egy vörös folt, amott pár szeplő, és máris kevésbé “glamúros” az általában talpig sminkben megjelenő szupersztár – vagy ismerős csaj.

Hirdetés

A netezők, és elsősorban a nők persze kiakadtak a dolog miatt: egycsillagosra értékelik az appot, és sokan azt követelik, hogy szüntessék be. Még egy olyan nagy presztízsű lap, mint a Harper’s Bazaar online szépségszerkesztője is megszólalt az ügyben, mondván, hogy minden nőnek szíve joga, mikor mennyi sminket ken az arcára, és ha ettől megfosztják őket, az elég problémás lehet. És akkor ő még a többiekhez képest szépen fogalmazott. Mutatunk pár képet, amikről a MakeAppal szedték le a sminket:

Ő az alkalmazást készítő orosz férfi, Ashot Gabrelyanov:

Néhány további fotó:

Az app készítője azt mondja, azon vannak, hogy kijavítsák a kifogásolt hibákat. Szerinte az a baj, hogy a sajtó egyértelműen a makeup eltávolító funkciót hangsúlyozta ki a MakeApp alkalmazásban, pedig sok mindent lehet vele ezen kívül is csinálni – például zombi fotót, bárkinek a fényképéből. Ez így már teljesen más, nem? Érezzétek az iróniát…

Forrás: TheChive.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés