Tényleg a kannibál patkányoktól hemzsegő orosz szellemhajó roncsait találták meg?

Sokakat izgalomban tart a kaliforniai partok mentén tavaly felszínre került hajóroncs. A Science Channel nevű csatorna már egy dokumentumfilmet is készített róla, melyben azt vizsgálják, milyen hajónak a maradványa lehet ez a roncs, és hogyan kerülhetett a kaliforniai partokhoz. Egyes szakértők szerint elképzelhető, hogy a Lyubov Orlova nevű orosz kísértethajó roncsaira bukkantak rá – a megtalált maradványok hossza is 295 láb, mint a legénysége által 2010-ben elhagyott, 2013-ban a tengeren eltűnt hajóé.

Hirdetés

Mások szerint viszont inkább a 80 éve elsüllyedt S.S. Monte Carlo nevű kaszinóhajó lehet a rejtélyes hajóroncs.

A new documentary investigates the mysterious shipwreck which appeared off the Californian coast last year

Vannak, akik úgy gondolják, a maffia kezében tartott kaszinóhajó, az S.S. Monte Carlo története nem semmi, de a Lyubov Orlova sztorija még érdekesebb. 2010-ben elhagyta a legénysége Kanada partjainál, aztán üresen hánykolódott a tengeren, mígnem 2013-ban elkezdték a Karib-tenger felé vontatni, ahol roncsként végezte volna egy hajótemetőben. A vontatókötél viszont elszakadt, így a hajó elsodródott és nyoma veszett.

The abandoned Lyubov Orlova has been missing since it cut adrift while being towed from Canada nearly a year ago

A hírek szerint csak egy csomó patkány élt a hajón, akik csupán egymást ehették meg a tengeren.

Experts fear the 40-year-old liner there are likely to be hundreds, if not thousands, of disease-ridden rats on board with no source of food except each other

 

Forrás: DailyMail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés