Véres kezű sorozatgyilkosok a volt kommunista országokból

Sorozatgyilkosok a világ bármely pontján garázdálkodhatnak – most a Slavorum összeállításának köszönhetően hadd osszunk meg veletek egy összeállítást azokról, akik a volt Szovjetunió országaiból származtak (egyikük nem is csak ott szedte áldozatait). Előre szólunk, felkavaró részletek is lesznek a szövegben, de ha ez nem tántorít el titeket az olvasásról, akkor olvassatok tovább: jön négy igazán véres kezű szláv sorozatgyilkos története röviden.

Hirdetés

Andrej Romanovich Chikatilót a Rostovi mészárosként is emlegették. 1978 és 1990 közt legalább 52 nőt és gyereket erőszakolt meg, kínzott-, csonkított és gyilkolt meg a volt Szovjetunió területén. Gyerekkorában a családja nehéz körülmények közt élt, négyéves öccsét állítólag elrabolták és megették a szomszédok, mert annyira nem volt mit enniük. Hogy ez igaz-e, vagy sem, nem tudjuk, de az tény, hogy a kis Andrejt sokat bántották és csúfolták osztálytársai soványsága miatt. Ennek ellenére ő volt a legokosabb gyerek az osztályban, és talán az iskolában is, még a moszkvai egyetemre is majdnem bejutott – csak édesapja büntetett előélete miatt utasították el.

A lányokkal mindig félénk volt, egyrészt vékony alkata, másrészt a sok bántás, harmadrészt pedig impotenciája miatt. De úgy tűnik, a dolgokba nem nyugodott bele: 17 évesen követte el első nemi erőszak bűntettét egy 11 éves kislány ellen. De ez a borzalmas tett sem gyógyította őt ki impotenciájából, sőt, a helyzet olyan rosszra fordult, hogy barátnői egy rövid idő után mind elhagyták őt. Öngyilkosságot is megkísérelt, de szülei és a szomszédok nem hagyták, hogy felakassza magát. Végül egy ukrán nőt vett feleségül két héttel a találkozásuk után.

Egy ideig tanárként dolgozott, de mivel molesztálta a kislányokat, elbocsátották állásából. Ezután szállítmányozóként tudott elhelyezkedni, és ekkor már tudta, hogy mások bántalmazásával el tudja érni az erekciót és a kielégülést. Az első feljegyzett bűnesete ebből az időszakból egy kilencéves kislány megerőszakolása és megölése volt, amit még úgy 50 rémtett követett. Állítólag élvezte, ha fogaival tépheti ki áldozatai húsát, és ivott a vérükből is. Tetteiért 1992 októberében halálra ítélték, és 1994-ben kivégezték.

Ondrej Rigo – az egyik legvéresebb kezű szlovák sorozatgyilkosnak sem indult simán az élete: rossz körülmények közt élt roma családból származik, ahonnan testvéreivel együtt hamar nevelőintézetbe, majd árvaházba került. Csakhamar szerveztek egy bandát a haverjaival, és számos európai nagyvárosban követtek el bűncselekményeket. Rigo betöréses rablásokra specializálódott, és egy ilyen eset kapcsán ölt először. Egy nő lakásába tört be, aki rajtakapta, és megpróbált szembeszállni vele. A férfi véletlen ölte meg, majd rávetette magát a holttestre, és kielégítette vágyait. Miután rájött, hogy neki ez milyen jó érzés, már olyan nők otthonait szemelte ki magának, ahonnan nemcsak rabolhatott, hanem a tulajdonost megölhette, megerőszakolhatta. Az egyik pozsonyi hotelben dolgozó férfit az egyik áldozata buktatta le, aki valahogy túlélte a vele történt szörnyűségeket, hívta a rendőrséget, és azonosította a tettest. Az alacsony IQ-val rendelkező, ritkán beszélő szociopata most a legbiztonságosabb szlovák börtönben raboskodik, ahonnan 2019-ben szabadulhat. Ez azért ijesztő, nem?

Alexander Bychkov – talán mondanunk sem kell, hogy ez a sorozatgyilkos is borzalmas körülmények közt élt gyerekként: szülei alkoholisták voltak, és arra kényszerítették őt és a testvérét, hogy a család kertjében dolgozzanak és fémhulladékot gyűjtsenek. Ha nem tették, és pénz nélkül jöttek haza, szigorú büntetést kaptak. Az apa öngyilkossága és egy, Bychkov testvérét ért komoly támadás után – melynek következtében a tesó mozgássérült lett – Bychkov otthagyta az iskolát, és dolgozni kezdett. Az alkoholisták iránti gyűlölete sarkallta arra, hogy bűnözőkről és kannibálokról szóló írásokat olvasson. Első gyilkosságát 2009-ben, 23 éven hajtotta végre, miután a barátnője szakított vele.

Többnyire férfi alkoholistákat szemelt ki magának, akikkel szóba elegyedett, majd vodkát ígérve csalta el őket egy biztos helyre. Ott konyhakéssel végzett velük, megette a szívüket, a maradványaikat pedig elrejtette illetve a kertben égette el. 11 áldozata közt volt az anyja szeretője, Vlagyimir is. Tetteiért 2013-ban életfogytiglant kapott.

Stole Trifunovic – Bychkovhoz hasonlóan alkoholista apa gyermeke, aki úgy nőtt fel, hogy apja prostikat hordott haza, és arra kényszerítette az anyját, hogy “nézze a műsort”. Ezért Trifunovic már egész fiatalon prostituáltakat akart ölni. Erre később sort is kerített: a második világháború után Belgrádban szedte áldozatait, méghozzá úgy, hogy parkokban lesett ki magának párokat. A férfit leütötte, a nőt pedig megerőszakolta, majd megölte. A Honoré de Balzac és Hasfelmetsző Jack iránt rajongó, egyébként színészként is dolgozó férfi a kivégzés előtt általában költeményeket olvasott fel áldozatainak.

A rendkívül okosnak tartott sorozatgyilkost nehezen kapták el – mire sikerült, addigra összesen mintegy 60 emberrel végzett. Tárgyalására várva öngyilkos lett: egy fémcsővel szúrta át a torkát, egy másikkal pedig a szívét.

Forrás: Slavorum.org

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés