10 órán át vizsgálják neves tudósok ezt az űrben látott, ismeretlen objektumot

Neves tudósok egy csoportja ma ül össze a nyugat-virginiai West Bankben, hogy a világ legnagyobb irányítható űrteleszkópjával figyelhessék meg azt az űrhajónak vélt repülő tárgyat, amely néhány hete húzott el a Föld mellett. A Breakthrough Listen névre keresztelt csoport tagjai közt olyan nevek vannak, mint Stephen Hawking, és bizakodásukat jól mutatja, hogy Oumuamua néven emlegetik az ismeretlen tárgyat. Ez egy hawaii kifejezés, ami a következőt jelenti: “egy futár, aki elsőként érkezett a messzeségből”. Az “űrhajó” hivatalos, tudományos neve kicsit kevésbé romantikus: A/207 U-ként jegyzik.

Hirdetés

A 400 méter hosszú, 80 méter széles objektum elképesztően gyors: 196 000 mérföld per órával halad, emiatt is szúrták ki október közepén. Akkor már elhagyta a Föld környékét… de vajon honnan jött?

The object in question, christened ‘Oumuamua’, seen above in an artist's impression, is about a quarter of a mile long, 260ft wide and currently travelling at 196,000mph

Az ismeretlen tárgy szivar alakja egyesek szerint túl szokatlan ahhoz, hogy aszteroida legyen, és a tudósok szerint inkább fémből van, mint kőből.

The cigar-shaped object, named 'Oumuamua  by its discoverers, sailed past Earth last month and is the first interstellar object seen in the solar system

Ma 10 órán át vizsgálják majd a fent említett tudós csoport tagjai, ezért reméljük, hamarosan többet tudunk majd a rejtélyes Oumuamuáról.

Forrás: DailyMail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés