Egy férfi már be is perelte az Apple-t, mert szándékosan lassítják a régi iPhone-okat

Több helyen is olvastuk a neten, hogy az Apple is elismerte: igazuk van azoknak, akik hisznek abban az összeesküvés-elméletben, mely szerint a vállalat szándékosan lassítja a régebbi iPhone-okat. Egy Stefan Bogdanovich nevű férfi be is perelte a céget, mondván, hogy ezt a vevők beleegyezése nélkül tették, akiket ráadásul még meg is károsítanak, mert így jóval kevesebbet érnek a csillagászati áron vásárolt almás telefonjaik.

Hirdetés

Az Apple-nél azt mondják, azért lassítják a régi iPhone-ok processzorait – erre utaló nyomokat is találtak egy korábbi update-ben -, mert a lítiumionos aksik hamar elhasználódnak, a processzor viszont beavatkozás nélkül ugyanazt tudná, mint addig. Ez az Apple-nél úgy gondolták, lassítják a procikat, hogy azok alkalmazkodjanak, ha már a aksik öregszenek.

Az egyik legnagyobb gond szerintünk is azzal van, hogy a vállalat semmilyen módon nem kommunikálta ezt eddig, pedig nem most kaptak szárnyra az első kérdések, találgatások a szándékos lassításról (évek óta keringenek ilyen beszélgetések a neten). Aki pedig eddig megelégelte, hogy tök lassú a telefonja, inkább lecserélte egy újabbra. Holott elég lett volna akkumulátort cserélni.

Forrás: LadBible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés