A “laposföldesek” után az “üreges földeseken” is jól fogsz szórakozni

Nem a laposföldesek az egyetlen olyan csoport, akik szerint a világ országainak kormányai nem teljesen őszinték az emberekkel: míg a laposföldesek szerint azt titkolják előlünk, hogy a bolygónk igazából nem gömbölyű, hanem lapos, addig az üreges földesek szerint… nos, ki is találhatod: bolygónk nem lapos, hanem üreges. Belül pedig egy úgynevezett “belső Föld” található. 

Hirdetés

Ez az Our Living Hollow Earth című írás szerzője, Rodney Cluff szerint ez egy paradicsom, egy utópisztikus hely. Az Északi- és Déli-sarknál lehet oda lejutni – állítólag -, és minden tekintetben egy csodálatos világot lehet megismerni. Már persze annak, aki képes hinni abban, amit az elmélet hívei összehordanak. Szóval, mondják ők, odalenn az emberek és az állatok is jóval nagyobbak, mint itt a “külső Földön”. Saját Napjuk van, más folyóik, de még az égtájak is mások, mint itt nálunk: a mi északunk náluk dél, és fordítva. 

 

Rodney Cluff azt mondja, odalent még mindig élnek mamutok, és rengeteg egzotikus növény is megtalálható ott. A civilizáció pedig fejlettebb, az emberek technológiailag előrébb járnak nálunk, továbbá nagyobb a tudásszomjuk, és mélyebben értik a zenét, mint mi. Rólunk mindent tudnak, de nem akarnak velünk kapcsolatba lépni. Viszont dühösek ránk, mert sokat ártunk a bolygónak, és egyre inkább hozzájárulunk a pusztulásához. (Nem is hibáztatjuk őket, ha ezt érzik.) Szóval ők nem akarnak feljönni ide, viszont az üreges földesek szerint a második világháború idején egy német katona, Karl Unger lejutott: menedéket kért és kapott a belső Föld lakóitól.

Cluff is szeretett volna egy expedícióval leutazni a belső Földre, csakhogy az utazás szervezőjének akkoriban, úgy 10 éve derült ki, hogy operálhatatlan agydaganata van, így az utazás végül elmaradt. 

Szerintünk az egész egy nagyon szép mese, egy baj van vele – nem eredeti. Az alapsztorit már ismerjük Jules Verne: Utazás a Föld középpontja felé című regényéből.

Forrás: LadBible.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés