Mark Hamill helyre tette a netsemlegességet kinyíró bizottsági elnököt

Mint arról néhány napja mi is beszámoltunk, Amerikában az FCC, vagyis a Szövetségi Kommunikációs Bizottság tagjai 3-2 arányban megszavazták a netsemlegesség szabályozásának visszavonását. Ez sok mindennel jár, de ha nagyon leegyszerűsítjük, talán azt lehet első körben leszűrni, hogy ezt a döntést követően a nagy netszolgáltató cégek járhatnak jól, hiszen beleszólhatnak, mi jut el a netezőkhöz és milyen gyorsan. Így a hozzánk hasonló “mezei” amerikai netezők számára rosszabb hely lehet az internet.

Hirdetés

Ez mindent egybevéve nem hangzik túl jól, de ez még nem minden. A fent említett bizottság vezetője, Ajit Pai valamiért úgy gondolta, hogy jó ötlet a netsemlegességről való szavazás előtti napon (szerdán) feldobni a Twitterre egy olyan videót, “7 dolog, amit még mindig megtehetsz a neten a netsemlegesség után is ” címmel, melyben vicceskedve próbálja meggyőzni a netezőket arról, hogy a világ a netsemlegesség eltörlése után is tök szuper hely marad. Ebben többek közt egy fénykard is a kezébe kerül, és ezt már a Luke Skywalkert alakító Mark Hamill sem hagyhatta szó nélkül. Azt írta Painak – egy szerintünk kincset érő okádós smiley kíséretében -, hogy a bizottság elnöke totál méltatlan a fénykard használatára, mert míg a jedik önzetlenül szolgálják az egyszerű embereket, addig Pai a nagy cégek gazdagodását segíti. Az pedig már csak hab a tortán, hogy megkérdezi: amúgy fizetett-e jogdíjat John Williamsnek.

Erre néhány politikus próbált neki válaszolni, például ez a texasi szenátor:

De ő is megkapta a magáét: rosszul írta Hamill nevét, a színész szerint talán mert ismét elterelte a figyelmét az, hogy pornót néz az irodában?! Zseniális!

Forrás: Mashable.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés