Újabb elképesztő rekordot ért el a bitcoin!

Nem szeretjük a túlzásokat, de a bitcoin idén tényleg elképesztő szárnyalásba kezdett: az év elején egyetlen ilyen kriptovaluta még 800 dollárt ér, és mennyit ér most: a TheVerge-en épp az imént olvastuk, hogy elérte a 15 000 dolláros álomhatárt. Mit érezhet most, aki az év első felében, látva a hihetetlen ütemű értéknövekedést, vett pár ezer darabot, és több mint tízszeresére növelte befektetésének értékét? Vagy az ellenpélda: az, aki idő előtt megszabadult a bitcoinjaitól… tény, hogy inkább tartoznánk az első csoportba, mint a másodikba.

Hirdetés

Azt lehetetlen megmondani, mi lesz a kriptovaluták jövője hosszú távon – neves pénzügyi elemzők is csak találgatni tudnak a dologgal kapcsolatban. Akik hisznek benne, azok szerint az emberiség történetének egyik legcsodásabb és leghasznosabb találmánya ez, mások szerint viszont csak egy hatalmas lufi, ami nemsokára kidurran.

Szerintünk egy dolog tény: a bitcoin eléggé instabil dolog, és villámgyorsan változhat az értéke. November 29-én például másfél órán belül 11 000 dollár feletti értékről 9000 körülire esett vissza (hangsúlyozzuk: másfél órán belül) egyetlen bitcoin ára. A 15 000 dollárt sem tartotta amúgy sokáig, gyorsan 14 800-ra módosult egy ilyen kriptovaluta értéke.

Forrás: TheVerge.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés