Mégis túlélték a halottnak hitt alcatrazi rabok a szökést?

John Anglin, Clarence Anglin és Frank Morris 1962-ben megszöktek az Alcatrazból. A rendőrség 2013-ig úgy tudta, hogy a bankrablás miatt lesittelt férfiak belefulladtak a San Francisco-öbölbe. Ám öt évvel ezelőtt egy levelet kapott a rendőrség az alábbi szöveggel:

Hirdetés

“Az én neven John Anglin. 1962 júniusában szöktem meg az Alcatrazból. Mindhármunk sikerrel járt aznap éjjel, de épphogy csak! Ha a televízióban közlik, hogy egy évnél tovább nem maradok börtönben és egészségügyi ellátásban részesülök, akkor visszaírok és elárulom, hol élek pontosan. 83 éves vagyok és rossz az állapotom. Rákos vagyok.”

John Anglin azt is elárulta, hogy társai is sokáig éltek, Frank Morris 2005-ben, Clarence Anglin pedig 2008-ban halt meg. A San Francisco-i rendőrség eddig nem közölt semmit a levéllel kapcsolatban, most is csak úgy derült fény az esetre, hogy a KPIX televíziócsatorna egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva közölte a levél tartalmát.
A hírek szerint John Anglin kézírását az FBI kielemezte, de bizonyító erejű eredmények nem születtek. Az Alcatrazt 1963-ban bezárták, azóta turistalátványosságként üzemel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés