Az Egyesült Királyságban hamarabb szállítják házhoz a kokaint, mint a pizzát

Úgy tűnik, az Egyesült Királyságban sem száguldoznak a pizzafutárok, ellentétben a drogdílerekkel. Egy most közzétett nagy kábítószerrel összefüggő felmérésből kiderült ugyanis, hogy az éhes embernek többet kell várnia, mint a betépni vágyónak.

Hirdetés

A kutatók 1000 kokainfogyasztót vizsgáltak Angliában és 500-at Skóciában. Az eredmény nem túl megnyugtató: a megkérdezettek egyharmada szerint kevesebb, mint fél óra alatt megérkezik a cucc, és ezzel az 5., illetve 6. leggyorsabbak a világon, ami mondjuk azért nem túl nagy dicsőség. A pizza pedig nem érkezik ennyire gyorsan, az angolok 12,2 százaléka, míg a skótok 19,8 százaléka olyan szerencsés, hogy ennyi idő alatt kihozzák a megrendelt ételt.

De világszerte faggatóztak a kutatók, 15 000 embert kérdeztek meg erről: 30,3 százalékuk fél órán belül anyaghoz juthat az otthonában, pizzával ennyi idő alatt viszont csak 16.5 százalék csillapíthatná az étvágyát odahaza.

A jelentés figyelmeztetéssel zárul, amiből kiderül, mi okozza ezt: az utcán egyre több helyen vannak térfigyelő kamerák, így egyre kockázatosabb a fogyasztó és a díler számára is. Az internet pedig egyre kedvezőbb az ügyletek lebonyolítására, használhatják a sötét webet és a titkosított közösségi csatornákat is a szervezéshez. A dílerek pedig nemcsak a minőséggel, hanem a házhoz szállítás gyorsaságával is versenyezhetnek a fogyasztó kegyeiért.

Forrás: sickchirpse.com és telegraph.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés