Sosem volt boldog a 128 év alatt a világ legidősebb asszonya

A jelek szerint nem feltétlen azért él meg valaki tisztes kort, mert szép az élete, legalábbis Koku Istambulova esetében biztos, hogy nem így van. A világ legidősebb asszonya ugyanis állítólag 128 éves (sőt hamarosan 129), de azt állítja, egyetlen napig sem volt boldog. Éltes korát az orosz kormány is megerősítette, az útlevelében legalábbis 1889. június 1-jei születési dátum van.

Hirdetés

A csecsenföldi faluban élő asszony elmondta: mindig keményen dolgozott, ásott a kertben. Fáradt már. „A hosszú élet egyáltalán nem ajándék számomra, hanem büntetés. Visszatekintve a boldogtalan életemre, jobb lett volna, ha fiatalon meghalok.” Az életvidámságot nem sugárzó Istambulova elvesztette már az összes gyermekét, utolsóként Tamara nevű lánya hunyt el öt évvel ezelőtt, aki szintén szép kort élt meg, 104 évesen hunyta le örökre a szemét.

És hogy mi a hosszú élet titka Istambulova szerint? Nos, neki nincs semmilyen tuti receptje vagy titka, de szereti a tejet és nem eszik húst, valamint levest. „Isten akarata. Nem tettem semmit, hogy ez megtörténjen.”

Forrás: metro.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés