Motocross

Idén is elstartolt az X Games Real Moto: melyik a kedvenc videód?

Legyen szó nyári vagy téli extrém sportokról, az egyik legkiemelkedőbb verseny minden kétséget kizárólag az X-Games. Az élő megmérettetések mellett a profi sportolók más, virtuális számban is megmérkőzhetnek, ugyanis a szervezők videós versenyt is tartanak. A téli kiadás mellett természetesen a motoros sportok legjobbjai sem maradhattak ki, ugyanis ismét sor került a Real Moto videós editek összecsapására! A mezőny esetünkben is nagyon kemény, többek között Tyler Bereman, Kris Foster és Axell Hodged is indult. Augusztus végéig lehet szavazni!
Hirdetés

Az amputált lábú rider most művégtagokat készít sportolóknak

Az extrém sportok nevében nem hiába szerepel az extrém szó, ugyanis valóban nagyon veszélyesek ezek az irányzatok és hatalmas és komoly sérülésekkel járhatnak a balesetek. Az mx-es Mike Schulz karriere derékba tört, amikor egy szerencsétlen hómobilos akció során rosszul érkezett, térdét használhatatlanra zúzta, melynek következtében amputáción esett át és művégtagot kapott. Gyorsan beletanult a használatába és azonnal visszatért a sporthoz, mely mellett új életcélt választott, ugyanis elkezdett művégtagok gyártani sorstársai számára. A professzionális, külön extrém életvitelre kifejlesztett darabok elkészítésébe szívét-lelkét beleadja, mellyel még inkább motiválja a sérült sportolókat. When passion is everything!! Credit: 60 Second Docs Posted by Extreme on…

Fájdalom a hírnévért: a 10 legrosszabb Nitro Circus baleset

A Travis Pastrana által vezetett őrült társaság gyakori vendég nálunk, ugyanis a magánakcióik mellett világ körüli turné keretei között előadásokat, valamint még versenyeket is szerveznek. Ha világelső trükkről van szó, akkor jó eséllyel a srácok kerülnek említésre, ilyenkor azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy milyen előkészületek és nehézségek árán sikerült ezt beadniuk. Elég durva baleseteket szenvednek el a srácok, melyek közül most kiválogatták a 10 legsúlyosabbat. Egy-két esetnél fel sem tudjuk fogni, hogy hogy élték túl! Nitro Top 10 CrashesA reminder that it ain’t all World Firsts here at Nitro. Here are some of our worst crashes. Posted by Nitro…

Beöltözve, ökörködve piheni ki magát a Nitro bagázs

A Nitro csapata egytől egyig profi sportolókból áll, akik bátorságukkal, kreativitásukkal és tehetségükkel képesek a videókban és a Circus előadásokon mindig a legjobb formájukat hozni. A csapat a forgatás és elődadások mellett rengeteget utazgat és edz, ami teljesen leterhelő. Néha persze szükségük van egy kis pihenésre, melyet valóban különleges módon tesznek: elmondásuk szerint “szabadnapjukon” szeretnek beöltözni és közösen motorozni, ugrálni és ökörködni. Hát ha ők így tudnak pihenni! When you and all your friends get the day off of work. Posted by Nitro Circus on Monday, 3 July 2017

Ronnie Mac ismét akcióban: Trevor Piranhaval közösen csapatták

Ronnie Mac legendás és rejtélyes alakja sokak kedvence, a mítoszok és a történetek, valamint a ködös sztorik, melyek körülveszik a sztárt, bejárták már az internetet. A maszkos motoros kilétéről ugyan vannak találgatások, biztosat azonban nem lehet tudni. Az extrém videóinak rengetegéből kimagaslik az eset, amikor is letartóztatták a motoros fenegyereket. Travis Pastrana és Trevor Piranha azonban elintézték, hogy kiengedjék, így azóta is vígan motorozhat! Trevorral közösen most videót is dobtak ki mely reméljük, hogy csak a kezdet és több Ronnie Mac összeállítás is készülni fog!

Ethan Nell a sziklákon: monti mellett motoron is nagyon tud!

Az extrém sportok űzői körében nem ritka, hogy valaki a kedvenc, “saját” ágazata mellett több másik stílusban is nagyon otthon van. Ethen Nell is ilyen, ugyanis monti mellett még a motorozáshoz is ért! A motorozás és a bringázás gyakran jár kéz a kézben, ezt Ethen is így gondolja, ugyanis a Red Bull új videójában a montija nyerge mellett még mx-re is simán felugrik. Kalandjait Utah varázslatosan gyönyörű vidékén követte el, ahol a homokos-sziklás vidék sokszor még az idősebb, tapasztaltabb sportolókon is ki tud fogni. Ethen persze állja a sarat – vagyis jelen esetben a sziklákat és a homokot!

Hard enduro őrület: idén is kőkemény volt Erzberg versenye!

A hard enduro rajongói biztosan ismerik az Erzbergrodeo nevet, melynek hallatán tudják, hogy a kategóriában a világ egyik legdurvább versenyéről van szó. Erzberg eseményére 500 rider nevezett, akiknek csupán a töredéke volt képes teljesíteni a pályát. A Red Bullnak köszönhetően egy rövidke összefoglalót kaptunk az összetett rendezvényről, mely során megtekinthetjük, hogy milyen akadályokon és emelkedőkön kell a versenyzőknek átjutniuk. Elég durvára sikerült az idei pálya is, nem hiába sorolják a világ legnehezebb megmérettetései közé! 25 szekció, 35 km és 500 versenyző – igen, valóban ilyen kemény!
Hirdetés

Ezért nem jó ötlet offroados motorozásra menni

Az offroad kalandoknak, mind az autózásnak, mind a motorozásnak megvan a magával ragadó fílingje: sajnos saját tapasztalatból nem sokat tehetünk hozzá a témához, de nézni tényleg király, főleg, ha hozzáértő profikról van szó! Most megmutatjuk, hogy bizony a bátorság mellé egy kis tapasztalat meg józan ész sem baj, ha van, főleg, ha ismeretlen területekre merészkedünk. Hőseink egy régi vasúti hídra leltek, melyen természetesen muszáj volt átkelniük. Mint kiderült, nem volt jó ötlet, ugyanis a legelső pillér azonnal kiesett és a motoros hátsó kerékkel bezuhant a lyukba. Szerencséjére megakadt félúton, így nem zuhant le. Nem kicsit ijedhetett meg, az egyszer biztos!

A legendás Jonny Walker pillanatok alatt lenyomta a portugál enduro tracket

Mx kategóriában mindig is bírtuk az endurot, legyen szó hard-ról vagy super-ról, a technikás pályák és izgalmas versenyek könnyen rabul ejtik az embert. Ha motoros enduro legendáról van szó, akkor szerintünk egyértelműen Jonny Walker neve ugrik be. Ugyan a hasonlóan ejtett, mégis másként írt whiskynek több rajongója van világszerte, a brit motoros a sportos körökben bőven rászolgált arra, hogy ismerjük munkásságát. Ezt a legújabb, Portugáliában bemutatott akciói is bizonyították, ugyanis az Extreme XL Lagares track meg sem kottyant neki!

Tyler Pynnonen élete első showján világelső trükköt adott be

A Nitro Circus és Travis Pastrana őrült társasága gyakran szerepel nálunk, ugyanis a fenegyerekek mindig tudnak valami újat mutatni, ráadásul a team is szokott bővülni, mely tovább emeli az élményfaktort. Tyler Pynnonen mindig is közel állt a csapat jó pár tagjához, így végre valahára meghívást kapott a teamhez és a napokban az egyik Nitro Circus során is bemutatta képességeit. Elég emlékezetes volt élete első showja, ugyanis a világelső hó nélküli, mobil rámpás snowmobil előre szaltót sikerült beadnia. A kommentek között ezt sokan sérelmezték, akik  szerint nem eredeti a trükk, azonban videós bizonyíték hiányában nem tudtak rácáfolni. Gratula! About last night……

Hirdetés
Hirdetés