12 év után újra motoron: teljesült Chris Ackerman álma!

A freestyle crossmotorozás napjaink egyik legnagyobb nézettségnek örvendő extrém sportja, ugyanis a motoron bemutatott lélegzetelállító trükkök még a laikus emberek számára is hatalmas élvezetet nyújtanak. Persze a videókon egyszerűnek tűnő figurák mögött hatalmas a kockázat.

Hirdetés

A motorozás alapból sem veszélytelen, de a freestyle vonal még durvább, ugyanis a nagy sebesség mellett hatalmas magasságokba repülnek a sportolók, mely során ha elvétik a mozdulatot, akár ez életükkel is fizethetnek. Chris Ackerman nem ma kezdte a dolgot és többször is hibázott, azonban az egyik eset örök emléket hagyott benne.

2003 márciusában nem jól sült el egy figura, így hatalmasat esett, melynek eredménye többek között egy csigolyasérülés, törött csukló és bordák, valamint a tüdeje is kilyukadt és a válla is elmozdult a helyéről. Csodával határos módon túlélte az esetet, de sorsa meg volt pecsételve. Ugyan lebénult és egy speciális székben kell életét élnie, 12 év után barátjának, Robbie Maddisonnak köszönhetően újra motorra ülhetett!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés