Motocross

Mikulás valahol idén is extrém módon kézbesítette az ajándékot

Amint beköszönt a december, a legtöbb embert elkapja a karácsonyi hangulat, melyet leginkább a bevásárlóközpontoknak, rádióknak, TV adásoknak és egyéb dolgoknak köszönhetünk. December 6 azonban tényleg egy fontos állomás, ugyanis a Mikulás érkeztével hivatalosan is elkezdődik az ünnepi időszak. Már ha az adventi első vasárnap nem lenne elég hivatalos. Nincs mese, az ünnepi láz mindenkit elkapott és természetesen a sportolók köreiben is tombol a dolog. A karácsonyi őrületig még van idő, persze a Mikulás/Télapó téma idén is népszerű volt és több videósnak adott ötletet. Idén két “motorizált” Mikulásos anyag volt a kedvencünk, ezeket most meg is osztjuk veletek, így idén…
Hirdetés

A “kétütemű” visszatért: a 2005-ös legendás KX125 új formája

A Motocross Action Magazine csapatát egy igen érdekes projekttel keresték meg, ugyanis arról értesültek, hogy egy több mint 10 évvel ezelőtti darabot turbóztak fel és építettek át a mai elvárások alapján. A csapat szerencsére felkapta a fejét a hallottak alapján és felkeresték az építőket. Carson Brown és édesapja birtokában volt egy legendás KX125-ös, melyet utoljára 2005-ben gyártottak. Az apa-fia páros nagyon vigyázott rá, műszaki vénájuknak köszönhetően pedig a kétütemű motort modern szintre emelték és kicsit átépítették. Az MXA csapata egy közel 5 perces editet is készített nekik, melyben aláfestő zene helyett a kétütemű duruzsolását hallgathatjuk. Szívesen elfogadnánk egy ilyet!

Halálós iramban: ez a nagyimobil több mint 100km/órával hasít

Az elektromos kismotorok, szaknéven “mozgássegítő kisautó” vagy “elektromoped” hazánkban ugyan nem annyira ismert, mint a nyugati világban, azonban egészen biztosan az interneten, videókon, sorozatokban és filmekben már mindenki látta az időseket és/vagy túlsúlyosakat segítő eszközt. Ezek általában nem túl nagy teljesítményről híresek, azonban az extrém életvitel ezt az eszközt is megérintette, ugyanis készült belőle egy nagyon is komoly darab. A videókban látható moped végsebessége 100 km/óra felett van, mely lehet, hogy napjaink célközönségét nem hozza lázba, de ezt látva arra gondolhatunk, hogy ha esetleg a jövőben valami miatt ilyenbe kényszerülnénk, van megoldás és nem kell gyök kettő sebességgel tötyögnünk majd!

Tökéletes triálos paradicsom lett az elhagyatott vidámparkból

A sportos videók történetében elég gyakran olyan helyszíneket választanak a felvételhez, mely nem mindennapi, egyedi vagy éppen különlegességével hihetetlenül látványos alkotásokat tud eredményezni. Dougie Lampkin a Red Bullnak köszönhetően egy nagyon is különleges helyen élhette ki magát, ugyanis Milánó elhagyatott vidámparkját keresték fel. A rohadó, rozsdás és kicsit szellemvárosra hasonlító hely azonnal megihlette a sportolót, aki nem éppen szokványos módon próbálta ki az attrakciókat.

Ryan Dungey ismét megmutatta, hogy miért szereti annyi ember

A motocross sportban Ryan Dungey neve mindig is ismert és kiemelkedő volt, aki 27 éves korára nem kevés világhírű verseny aranyát zsebelte be. Bár az idei supercross szezon után visszavonult a versenyzéstől, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy vissza vett volna a tempóból, ugyanis azóta is hihetetlen odaadással csapatja. A Red Bull a visszavonulása után videózásba fogott vele, melynek során egy hatalmas kukoricaföldön készítettek neki egy motoros játszóteret, melyen hihetetlen felvételek készültek. Sajnáljuk, hogy visszavonult, azért reméljük, hogy ilyen videókkal az évek során még jó párszor meg fog örvendeztetni minket!

Mojave-sivatag extrém szemmel: Ronnie Renner dűnés zúzása

A sivatag a természetfilmek mellett a sportos videók során is mindig népszerű volt, többek között az mx-esek is előszeretettel látogatják a kietlen, hatalmas homokos dűnék vidékét. Ronnie Renner imád és tud is a sivatagba motorozni, ezt már több alkalommal is bizonyította, főleg a Moto filmek során. Most egy király GoPro-s videót készítettek vele 4K-ban, mely a kőkemény motoros akciók mellett GoPro promó videónak sem utolsó. Ronnie és a Mojave-sivatag elég jó párosnak bizonyult!

Action figures 2: már készül a Nitro csapatának új filmje

Ha egy videó vagy bármilyen projekt során Nitro csapatának nevét halljuk, akkor biztosan lehet tudni, hogy nagy durranásról van szó, ugyanis az utóbbi évekből kiindulva a team mindig tudott valami újat és lenyűgözőt mutatni. A Nitro csapata bármilyen extrém őrületben benne van, így joggal nevezhetjük őket igazi akciófiguráknak. A Travis Pastrana által vezényelt csapatból többen benne voltak a pár évvel ezelőtti nagy projektben, melyben megmutatták, hogy ők bizony rengeteg különféle sportban és akcióban benne vannak. A nagy sikerre való tekintettel elhatározták, hogy egy 2. részt is készítenek, mely már nagyban forog: ebből hoztunk el pár jelenetet! Ha csak fele olyan…
Hirdetés

Az utóbbi évek legdurvább mx-es balesete esett meg a Aus-X-en

Az Aus-X Open motoros eseményről már egy ideje lehetett hallani, a Monster már ideje korán beharangozta, hogy nagy dobásra készül, mely be is jött neki, ugyanis a hatalmas hype után valóban rengetegen voltak kíváncsiak a rendezvényre, mind élőben, mind neten keresztül. Rengeteg izgalmas pillanatot okozott az esemény, azonban a legemlékezetesebb mind közül egyértelműen Mitchell Evans és Aaron Tanti baleset volt. Egy ugrás után gyakorlatilag Aaron Mitchell nyakában landolt, mely során mind a ketten több súlyos sérülést is elszenvedtek. Míg a “landoló” egyik csigolyája és lapockája sérült meg, a motor alá kerülő Evans háta 3 helyen is, valamint medencéje is megsínylette…

Isle of Man visszatekintő: a határtalan száguldás napjai

Az Isle of Man TT elnevezésű versenyek mindig is kiemelkedőek voltak, ugyanis a brutális sebességgel zúzó versenyzők látványa és az egész élmény valóban nem mindennapi. A Man szigeten nincs előírt maximális megengedett sebesség a közutakon. Így mondhatni a gyorshajtás ismeretlen fogalom. Angliában a közutak autóverseny céljára történő lezárása törvényi akadályokba ütközött, de Man szigeten – egy korábbi törvény értelmében – lehetséges volt, így az angol raliversenyzés gyorsasági szakaszait hagyományosan itt rendezték. A legendás eseményt már 1907 óta minden évben megrendezik, mely hihetetlen statisztikákat hoz el minden évben: Irish Sea lakossága a 6 napos rendezvény alatt megduplázódik, valamint eddig közel 250 halálos baleset történt. Ez…

Harry Bink beadta a világ első rock solid frontflipjét!

A Nitro Circus csapata jó szokásához híven igen gyakran jelentkezik világelső, sosem látott trükkökkel, melyekkel a legtöbben még elméletben sem mernek szemezni. Az mx-es fenegyerek, az 1994-es születésű Harry Bink ugyan még fiatalnak számít a témában, gyorsan a legjobbak közé nőtte ki magát és többek között Travis Pastranat is lenyűgözte. Idén tavasszal beadta a dupla hátraszaltót, mellyel a sikeres landolók között ő lett a legfiatalabb. Az év során rengeteg hihetetlen pillanatot okozott a nézőknek, most pedig egy sosem látott, rock solid frontflipet sikerült beadnia, melynek a hátraszaltó változata is csak pár embernek sikerült eddig! Hiába, Harry ismét történelmet írt!

Hirdetés
Hirdetés