Mountain Bike

Brandon Semenuk elvitte élete 5. Joyride aranyát!

A hétvége több szempontból is fontos volt az extrém sport rajongói számára. Most a legendás montis eseményről, a Joyride-ról lesz szó, mely idén is hatalmas siker volt, hála a Red Bull csapatának. Rengeteg izgalomban lehetett része a kilátogatóknak és az élő közvetítés követőinek, ugyanis fordulatokban és látványos trükkökben valóban nem volt hiány. Az időjárásra sem lehetett panasz, így a sportolók valóban még jobban oda tudtak figyelni a figurákra. Érvényesült a papírforma, legalábbis az utóbbi évekből kiindulva, ugyanis Brandon Semenuk idén 5. alkalommal söpört le mindenkit és egy újabb aranyat zsebelt be! Hihetetlen a srác! 1. Brandon Semenuk – 89.80 2….
Hirdetés

Geoff Gulevich megmutatja, hogy milyen para tud lenni egy forgatás

Az extrém sportolók egytől egyig imádják feszegetni a határaikat, olyan dolgokra adni fejüket, melyek ugyan izgalmasak, de nagyon is veszélyesek is. A profik erre pedig még egy lapáttal rátesznek. Az utóbbi hetekben ismét elérkezett Whistler virtuális versenye is, ugyanis a bringázás helyett a riderek videókkal mérkőztek meg egymással. Rengeteg kreatív, szellemes és látványos mű született, egytől egyig profi munkák. Bár végül Micayla Gatto nyerte meg a díjat, a többiek alkotásaira sem lehet panasz. Geoff Gulevich csapata jó pár rázós akciót bevállalt, melyek a videón láthatóan bármikor simán elsülhettek volna rosszul is. Ugyan nem ők nyertek, mi emeljük kalapunkat a kockázatos…

Pumpálós őrület: ilyen volt a whistleri Ultimate Pumptrack Challenge!

A pump trackes eseménye már jó ideje az egyik legfelkapottabb versenyszámnak számítanak bringás berkekben, mely természetesen a világvezető rendezvényeken sem maradhat el. A whistleri Crankworx elengedhetetlen kelléke az Ultimate Pumptrack Challenge, melyre idén is sor került. A RockShox idén is rendesen kitett magáért, rengeteg izgalmat élhettek át a kilátogatók. Az idei esemény rendkívül különleges volt, ugyanis BMX-esek is részt vettek, akiket hatalmas üdvrivalgás fogadott. A Pinkbike összefoglalóján látszik, hogy remek volt a hangulat, bárcsak egyszer eljutnánk mi is egy ilyen eseményre!

Videós versenyt nyert Micayla Gatto csajos-bringás rap editje

Whitler neve szinte már teljesen egybeforrt az extrém sportokkal: míg télen a havas irányzatok hódítanak a vidéken, addik a gyönyörű kanadai paradicsom tavasztól őszig a bringásoknak kedvez. Az itt székelő IFHT Films is természetesen nagyon ért a sportokhoz, így nem csoda, hogy legújabb videójukkal még versenyt is nyertek. A Dirt Diaries díját elvivő alkotásban az ismert bringás hölgy, Micayla Gatto rappel, aki egy csapat bringással népszerűsíti a női sportolókat. Dögös is, jól is bringázik és még rappelni is tud: álomnő?

Cser Máté egészségügyi okok miatt visszavonul a bringázástól

A hazai montis szcénát egy szomorú bejelentés járta be, mely Cser Mátétól származik. A FRO Racing számolt be Facebook oldalán arról, hogy a rider műtétekre vár, így felhagy a bringázással. “Matte Cser visszavonul, sajnos ismét műtétek várnak rá, így úgy döntött, nem versenyzik többet és a kerékpározást is abbahagyja, ez ma, a születésnapján fogalmazódott meg benne, mikor leült átgondolni eddigi 34 évét. Sajnálattal hallottuk ezt a hírt, persze elfogadjuk a döntését és Boldog Születésnapot Kívánunk neki és gyors felépülést! ui.: “A lenyugvó napnak is van ereje”” Reméljük, hogy azért majd még valaha láthatjuk bringán! (Forrás: FRO Racing, fotó: Nándi Radnai)

Whip-off a legjobbakkal: ilyen volt a whistleri Crankworx!

A montis versenyek elmaradhatatlan eseményének számít már egy jó ideje a whip off szám, mely során bárki indulhat és megmutathatja, hogy az ő whip-je a legszebb. Persze vannak olyan esetek, amikor nem egy különszámként rendezik meg a megmérettetést, hanem csakis emiatt jönnek össze a riderek. Többek között a Crankworx események kapcsán szoktunk nektek whip off versenyekről beszélni, melyek közül a legfrissebb a legendás Whistler parkban kapott helyet. A kanadai bringás paradicsom mindig is fontosnak számított a montis életben, így nem csoda, hogy az itt megrendezésre kerülő versenyek nagy port kavarnak. Az esemény legjobb pillanatait összefoglaló videó el is készült, melyet…

This is home: ismerd meg a BMX-es-montis bajnok, Jill Kintner életét

A Shimano csapata egyik websorozatát, a “This is home” szériát most végre valahára tovább folytatja, mely során most egy hölgy életét és mindennapjait mutatják be. Jill Kintner életét BMX crossosként kezdte, nem kevés aranyat söpört be amatőr és profi korában is. 2004-ben abbahagyta a sportot, ugyanis elmondása szerint egyszerűen megunta ezt az ágazatot és elkezdett inkább a montira koncentrálni. A váltás bejött neki, ugyanis szinte azonnal mind Mountain Cross, mind 4-Cross kategóriában a világ legjobbjává vált a hölgyek között. És, hogy most mivel tölti mindennapjait? A videóból kiderül!
Hirdetés

A valódi visszatérő: Antoine Ringenbach 4 év után ismét bringázik!

Az extrém sportok mindig is hatalmas rizikófaktort jelentettek, ugyanis egy-egy szerencsétlen mozdulat vagy rosszul sikerült esés igen komoly következményeket is tartogathat. Antoine Ringenbach tündöklő tehetségként tűnt fel évekkel ezelőtt, a világ legjobbjai között bringázott és a legelőkelőbb parkokban nyomta. 4 éves, 14 éves korában a Chatelben egy hatalmas esés után karriere derékba tört. Rengeteg kihagyás, rehabilitáció és persze iskolai és magánéleti dolgok foglalták le, de most, 4 évvel később, 18 évesen ismét teljes erővel zúz, melyet most meg is mutat!

Bűnös élvezet: 3 pernyi kárörvendés a Pinkbike bringás eséseivel

Hát igen, az extrém sporthoz elég súlyosan hozzá tartoznak a sikertelen trükkök, esések, balesetek és durva sérülések. Persze ha egy eset nem olyan súlyos és a sportoló is megúszta komolyabb baj nélkül, akkor azért meg lehet mosolyogni a felvételt. Fail válogatásokkal Dunát lehetne rekeszteni, azonban ha van egy-egy kirívóan brutális, érdekes vagy vicces darab, azt muszáj elhoznunk. A Pinkbike bringás témában nagyon is otthon van, ezért is meg kell említenünk, hogy egy új videósorozatot indítottak. A 3 perces összeállításban vicces, látványos és persze fájdalmas borulások kerültek be, melyeket remélhetőleg mindenki egy darabban megúszott! Pinkbike: Friday Fails #1Three minutes of carnage…

Dark & dirt, avagy Brendan Howey sötétben is durván zúz!

A technikás montis pályák már önmagukban, fényes nappal elég veszélyesek. Persze a tapasztalt ridereknek meg sem kottyan az ilyen, ők még ennél is extrább és különlegesebb módokat választanak. Brendan Howey legújabb projektjéhez a Sun Peaks Resortot választotta, mely világosban is elég sok kihívást jelent, ő azonban a kalandjai során sötétben ment neki a tracknek. A Lone Wolf Productions csapatával közösen egy igen komoly videót dobtak össze, mely mind bringás szemszögből, mind pedig képileg nagyon rendben van!

Hirdetés
Hirdetés