Mountain Bike

Így építkeznek a profik: Cam Zinkék jump sessiont dobtak össze

Bár a legtöbb profi megengedheti magának, hogy házához közel vagy egy saját bejáratú helyen saját pályával vagy parkkal büszkélkedhessen, ez persze nem jelenti azt, hogy ne kezdenének máshol projektekbe. Cam Zink két jó barátjával, Damon Iwanaga és Mikey Sylvestri társaságában Nevadában fogtak közös munkába. Reno vidékét szemelték ki, itt építettek együtt egy király ugratósort. Sajnos a műveletet nem láthattuk, de legalább egy rövidke videón megnézhetjük, ahogy a 3 rider végigzúz a sessionön. Egy ilyen sort mi is elfogadnánk!
Hirdetés

Kenny Belaey bemutatta élete egyik legveszélyesebb ugrását

A nagy sikerű Kenny Belaey nem ismeretlen a triálos sportban: a többszörös világbajnok kerékpáros a 21. század egyik legnagyobb triálos figurája: temérdek versenyt megnyert és az elmúlt évtizedben ő uralta az eseményeket. Évek óta rengetegszer vállalt már be veszélyes, sosem látott projekteket, melyekkel valószínűleg rajta kívül senki, de legalábbis nem sokan mernének szemezni. Egy rövidke videót hoztunk el most róla, mely karrierének egyik legrázósabb ugrását mutatja be, mely során biztosítókötelek nélkül nézett szembe a tátongó mélységgel, mely felett nem igazán stabilnak tűnő sziklákról ugrott át. Szerencsére nem történt tragédia, a videó végén pedig látható, hogy bizony őt is mélyen érintette a…

2 év után Darvas Kázmér Koppány visszatért egy új edittel!

A szezon végével egyre több záróedittel találkozunk a különböző sportokban. Szerencsére hazai bringásaink is szépen kiveszik a részüket, most egy újabb darabot hoztunk el. Darvas Kázmér Koppány 2008 óta minden évben készít videót, azonban tavaly különböző elfoglaltságai miatt sajnos elmaradt. Idén ezt bepótolta, ugyanis kidobta idei szezonzáró editjén, melynek címét mind életkora, mind pedig kerékmérete is inspirálta. 9 pernyi tömény montizás: gratula, király lett!

Csúszdapark után a bobpályát is bevették a bringások

Bár kedvenc bringás sportjainkhoz megvannak a megfelelő és nagy általánosságban használt helyek, igen gyakran lehet hallani, hogy nem mindennapi terepen csapatták BMX-esek vagy montisok. Az utóbbi időben egyre többen próbálták ki a vizes csúszdaparkokat mind gördeszkával, mind bringával, melyek között mind legális és mind illegális próbálkozások is voltak szép számmal. Esetünkben más vidékre utazunk, egészen pontosan egy olimpiai bobpályára, melyen Ben Deakin és barátja megmutatják, hogy nem csak a téli sport űzőinek való egy ilyen track! Mountain bike run down an Olympic bobsled track? Yes! Credit: Ben Deakin Posted by Extreme on Saturday, 14 October 2017

Rémy Métailler stílusosan Whistlerben zárta a szezont

Ha kanadai montis parkozás a téma, akkor jó eséllyel mindenkinek azonnal az álomhely, Whistler fog beugrani, mely rengeteg remek line-nal vált a sport egyik legjobb komplexumává az évek során. Nem kicsit irigykedünk azokra, akik a park közelében laknak, ugyanis bármikor leugorhatnak pár menetre. Rémy Métailler abban a szerencsés helyzetben van, hogy whistleriként megteheti ezt, így nem kevés komoly videót dob ki minden évben erről a szent helyről. A szezon végéhez közeledve záróedittel is készült, melyet stílusosan Whistlerben készített, ahol lehetetlen lenne rossz felvételt csinálni!

Rókavadászat a kopók szemszögéből: Bruniék és a 400 rider csatája

A napok egyik legérdekesebb montis híre a Red Bull nagy sikerű rendezvényéhez köthető, melyhez hasonlóval tényleg nem lehet találkozni. A Foxhunt idén sem maradhatott el, mely során új koncepcióval találkozhattak a résztvevők. A felállás, avagy a 400 rider most is változatlanul megvolt, azonban ebben az esetben a rókának 3 kopóval is meg kellett mérkőznie. Gee Atherton mellett Loic Bruni és Colin Ross is beszállt a hajszába, akik nagyon élvezték az üldözést. A rendezvényről Loicnak köszönhetően az ő szemszögéből élhetjük át az izgalmat, melyből idén is rengeteg volt!

Új profilt kapott a Sas-hegy bike park: szombaton lecsekkolhatod!

A budapesti Sas-hegyi bike parkot szerintünk minden dirtös ismeri. A parknak voltak nehéz időszakjai, melyek után most egy új korszak köszönt be. Pál László éveken át gondozta a helyet és versenyeket is rendezett, 2014-ben a MexSe vette gondjaiba a parkot, mely az utóbbi időben szépen “elnéptelenedett”. Most azonban új profilt kapott, melyet sokan nem igazán fogadtak jól. Az új üzemeltető Sós Sándor, a Superior Mountain Bike Team vezetője is hozzászólt: “Kedves Hozzászólók, Dirt rajongók, Sanya Sós vagyok a Superior MTB Team vezetője. Sajnálattal olvasom többek sportszerűtlen negatív hozzászólását, érthető az elégedetlenség, de talán korábban kellett volna ébredni! Mi megkaptuk az…
Hirdetés

Nyers és zenementes: Bíró Márió raw kalandja a budapesti trackről

Az utóbbi idők egyik legnépszerűbb témája lett a “raw”, mely során világsztárok aláfestő zene nélkül készítik el editjeiket. A divat hazánkat is elérte, Bíró Mária Péter és barátja, Drajkó Antal közösen felkereste a budapesti “contest” nevű tracket. A helyszínen készült videókból egy kőkemény, egy perces editet raktak össze, melyben a külföldi sztárokhoz hasonlóan zene helyett a nyers és brutális zúzás hangjai kényeztetik fülünket. Jó lett, srácok!

Centikre a haláltól: Kenny Belaey és az életveszélyes bringázás

A különböző bringás sportok már alapból is extrémnek számítanak, ez persze rengeteg embernek nem elég, ugyanis sokkal nagyobb élménynek érzik a nem mindennapi, veszélyes helyeken való kerékpározást. Az 1983-as születésű belga Kenny Belaey a világ legismertebb triálosai közé tartozik, aki junior kora óta nem kevés UCI világbajnoki címet zsebelt be. A bringás ugráláson és trükközésen kívül túrázni is imád: a Red Bullnak köszönhetően ezt pedig egy nem mindennapi helyen tehette a közelmúltban. Kenny Azerbajdzsán egyik sziklás vidékén, természetesen saját magához hűen nem egy könnyed bringázásra nevezett be, mely során igen gyakran szó szerint csak centikre volt a tátongó mélységtől. Nem…

Egy belevaló csaj durva menetei: Casey Brown Kanadában zúzott

A különböző extrém sportokban egyre több hölgy van, akik közül jó páran már hatalmas világhírt értek el az egyes irányzatokban. Casey Brown neve a montis szcénában már jó pár éve ismer, ugyanis a Trek ridere nem kevés világversenyen ért el kimagasló helyezést. A team nem csoda, hogy a “C3 Project” lenevezésű sorozatába a hölgyet is bevette, aki a nyáron a gyönyörű Brit Kolumbiában forgatott. A kőkemény menetek mellé gyönyörű tájak is társulnak, mondjuk az biztos, hogy Kanadában nehéz lenne rossz felvételt csinálni!

Hirdetés
Hirdetés