Mountain Bike

Autó és montik: Sam Reynolds és barátai év végi Monster kalandjai

A Red Bull mellett mind a Rockstar, mind a Monster is képes igen nagy dobásokra és látványos videós projektek készítésére. Ha az extrém sport mellett pedig még egy Monsteres kocsi is befigyel, akkor teljes az extázis. Sam Reynolds a év végéhez közeledve hazatért, ahol barátaival egy kis bringás napot csaptak közösen. A dirtös legendához olyan riderek csatlakoztak, mint Celemens Kaudela, Tom Reynolds vagy Darly Brown, akik az elhagyatott bányavidéken felhúzott dirtön hatalmasat csapattak. Sam még saját Monster járgányát is előkapta, hogy a látvány és élmény teljes legyen, sőt, még egy kis sörözés is belefért. Ezek a srácok aztán tudnak mulatni!
Hirdetés

Év végi nyaralás Malagaban: Sam Pilgrim és a Bangers csapatása

Az idei évben sem maradhatott el a Bangers túra, mely során Sam Pilgrim és barátai közösen utazgatnak a világban, versenyek, edzések és őrült kalandokat élnek át és osztják meg rajongóikkal. A montis ikon, Sam Pilgrim sokaknak az egyik kedvenc figurája. A Dartmoor riderének sok hasonlóan bátor és őrült barátja van, akik hozzá hasonlóan szinte bármilyen kalandban benne vannak. Ezekből a vad srácokból egy csapatot állított össze és 2017-ben is nekivágtak a Bangers túrának! Régóta nem hallottunk róluk, Malagaban forgatott kalandjaikat azonban most megnézhetjük, melyek természetesen hozták az elvárt Bangers szintet! Király volt a spanyol epizód, várjuk már a következőt!

Vintage, utcai “kocsmacirkáló” készült a gyönyörű Specializedból

Mindig is imádtuk a custom-made dolgokat. Legyen szó bármilyen kis tárgyról vagy eszközről, a nem szokványos, gyakran “sufnituning” darabok általában nem kis irigységet váltanak ki belőlünk. A Specialized csapata szabad kezet kapott és kiélhették magukat az építők. A Roll modellt vették górcső alá és újraálmodták a bringát, melynek egy vintage külsőt adtak, valamint felszereltek sörcsappal és egy italtartóval, amit a vázra épített dobozba rejtettek. Az utca és a piknikezők királya lehetnél egy ilyennel! (forrás/credit: Specialized Hungary)

Havazott a Chatel​ parkban: Vincent Tupint ez nem állítja meg!

A tél beköszöntével és a hidegnek, valamint hónap köszönhetően egyre többen félre teszik a bringát és várják a tavaszi szezont. Persze vannak, akiket cseppet sem érdekel a nem bringabarát időjárás! Havas bringás videókban sosem volt hiány, ugyanis a profik télen sem akasztják szögre a montikat. Bár általában fatbike-kal vagy egyéb, havas talajra készült bringával nyomják, Vincent Tupinnak nem kellenek ilyen extra cuccok. A világhírű Chatel parkot választotta havas kalandjának színhelyéül, s bár az Air Voltage pályája teljesen hóval volt borítva, Vinny egyáltalán nem vett vissza a tempóból emiatt!

Winkler Gábor az első magyar rider, aki bejutott az EWS-re!

Nem kis hírrel szolgálhatunk Nektek, ugyanis sporttörténeti magyar sikerről van szó: Winkler Gábor sikeresen kvalifikálta magát a 2018-as Enduro Worlds Seriesre! Az endurot mind motoros, mind bringás szempontból nagyon bírjuk. Montis téren a világvezető versenysorozat, a jövő évi Enduor World Series indulásáig még ugyan egy kicsit várni kell, nem lesz könnyű dolgunk a várakozással, ugyanis a verseny történetében először hazánkat is képviselni fogják! Winkler Gábor sikeresen kvalifikálta magát a Master kategóriában, köszönjük az ország nevében és gratulálunk! (forrás: Standmag)

Sziklák, pálmafák és tengerpart: imádjuk Borys triál videóját!

Rég láttunk már triálos videót, most azonban egy olyan daraboz hoztunk el, melyért megérte a várakozás! Bár általában Danny MacAskill neve kerül említésre, ha látványos triálos darabról van szó, most egy olyan sportolóról van szó, akit szerintünk kevesebben ismertek. Az utóbbi idők legkomolyabb triálos alkotásáról van szó, melynek köszönhetően Borys Zagrocki nevét még többen meg fogják ismerni! A bringás ugrálások során rengeteg különböző helyszínt láthattunk, hősünk most inkább a természetet választja és az utcai spotok helyett sziklás vidékekre, tengerpartra és pálmafák árnyékába kalauzol el bennünket. Natasha Mulhall remek munkát végzett a videóval, mondjuk egy ilyen bringás mellett nem nehéz maradandót…

2018-tól a Mercedes fogja támogatni a UCI monti világversenyeket!

Az év végéhez közeledve ideje van a le -és átigazolásos hírek megindulásának, s bár sportolók és csapatok felől még nem sokat hallani, máris hírt kaptunk egy lényeges változásról, mely a montis világversenyeket érinti. Az autós cégek és reklámjaik már egy ideje kacsintgatnak az extrém sportok felé és nem egyszer láthattunk kocsikat motorral, bringával vagy gördeszkával közös kontextusban egy-egy reklám során. A Mercedes most magasabb szintre emeli a kapcsolatot, ugyanis bejelentették, hogy 2018-tól fogva 3 éve keresztül a UCI montis világkupán és VB hivatalos támogatói lesznek. Kíváncsiak leszünk, hogy az új modellek milyen részben fognak szerepelni a versenyek lebonyolítása során, a…
Hirdetés

Hódi Bandi és barátai definiálták a tökéletes legénybúcsú fogalmát

A nősülés előtti utolsó “szabad” bulizást mindenki másként éli meg. Míg a filmekből és sorozatokból a féktelen piálást és hiányos öltözékű hölgyek koszorújával definiálják ezt az estét, vannak, akik másként töltik az utolsó napot, vagy napokat. Hódi Bandi számára barátai szerintünk a legtökéletesebb legénybúcsút hozták össze, ugyanis a bulizást a Crankworx Innsbruck futamára szervezték. A világhírű versenyen való részvétel remek élmény lehetett, mely bringázással és egy kis italozással kiegészítve valóban olyan esemény, melyet szerintünk bármelyik sportoló el tud képzelni legénybúcsújaként. És ki tudja, lehet, hogy a (fél)meztelen lányok csak a videóról maradtak le…

Ezzel a kis szerkezettel bármilyen bringából e-bike lehet!

A modern technológiának köszönhetően az átlagos eszközök és szerkezetek is hatalmas fejlődésen mentek át. Elektronikával ellátott közlekedési eszközök már egy jó ideje kaphatóak, most azonban a témában egy igen komoly újdonság jelent meg. Az Mpora oldalán bemutatott eszköz gyakorlatilag bármilyen kerékpárral kompatibilis, egy kis szereléssel és egy táskának tűnő aksival az elején kempingtől kezdve montin át a BMX-ekig bármiből “önjáró” szerkezet lehet, mellyel akár utcán, akár terepen megállja helyét gépünk. A promóvideó magáért beszél, a kedvenc részünk azonban vitathatatlanul a  parkozó velocipédes srác!

Gavin a világon először adott be dupla tailwhipet triciklin!

A “trike”-ok, más néven a klasszikus triciklik egy jó ideje már szerepelnek az extrém szótárban is. Persze ha meghalljuk a szót, akkor először az ártatlan gyerekjáték jut eszünkbe, aztán persze azonnal beugrik az őrült száguldozás, melyet jó pár videóban láthattunk már. A Nitro csapata mindig is benne van az ökörködésben, szinte semmitől sem riadnak meg az őrült srácok. A tricikli nem egyszer szerepelt már a repertoárban, többek között már a mega rampen is bevetették, nem is egyszer. Esetünkben Gavin Godfrey mutatja meg, hogy a triciklis trükkök tárát tovább bővítette egy dupla tailwhippel! Ezek után már lehetetlen a tricikli hallatán a…

Hirdetés
Hirdetés