Valóra vált álom – Megnyílik az Eplényi Bike Park!

Felvonós bringapark nyitja meg kapuit hazánkban! Az Eplényi Síaréna területén és a négyüléses felvonóval elindul az Eplényi Bringaréna. Olvassatok róla bővebben Gács Péter jóvoltából!

Hirdetés

Nagy űr kitöltése kezdődik el, ugyanis az állóképességi és túra szakág mellett a gravity szerelmesei is legális keretek között, kiépített pályán űzhetik sportjukat, mindezt egy négyüléses sífelvonó felszállításával, Magyarországon először!

Európában és a tengerentúlon is nagy érdeklődést övező bike parkok mintájára, hazai köntösbe öltöztetve készül az Eplényi Bringaréna. Első ütemben egy downhill pálya, egy cross-country, egy túra és egy tanuló útvonal kerül átadásra, ezt követően pedig folyamatos fejlesztések várhatóak a parkban. Ezek közé tartozik a freeride pálya, north-shore nyomvonal és további egyéb útvonalak a kerékpározás legtöbb szakágának.

Természetesen a helyi infrastruktúra sem alszik nyári álmot, hiszen a kiszolgáló létesítmények ugyanúgy működni fognak, mint a téli síszezon alatt. Elmaradhatatlan bicikli szerviz és kölcsönző, büfé-étterem, szálláslehetőség és a hatalmas, közvetlenül a pályák, épületek, lift mellett található parkolók is nagy könnyebbséget okoznak az Eplénybe érkezőknek. Mivel minden szükséges engedély rendelkezésre áll, így hétfőn gőzerővel kezdődnek el a pályák, pályaelemek építése és a nyomvonalak kijelölése. Igen komoly földmunkára és faépítményekre lehet számítani, melyek csak bővülni fognak az év/évek során.

Rangos versenyeknek, rendezvényeknek is helyt ad a helyszín, ezekről bővebben hamarosan olvashatunk majd.

Várható nyitás június 2-án, reméljük májusban az időjárás lehetővé teszi, hogy a legtöbb napot kihasználva haladjon a munka, és így június legelején végre kipróbálhassunk egy felvonós bringaparkot Magyarországon!

forrás: Gács Péter – bikemag.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés