Városi dh verseny: Filip Polc és a 132 lépcsőfok esete

A montis versenyek közül a downhill ágnak van egy érdekes formája, az urban dh. Ebben az esetben az esemény szervezői a pálya kialakítására egy város utcáinak adottságait használják fel. Vannak versenyek, ahol a sportolók egy erdős szakaszról indulnak, de igen gyakori az is, hogy 100%-ban a szűk utcácskákon zúznak végig.

Hirdetés

Az urban dh versenyek pályáinak kijelölése és létrehozása igen sok előkészületet igényel, hiszen a tökéletes nyomvonal kiválasztása mellett ki kell gondolniuk a szervezőknek, hogy milyen extra elemekkel segítség a versenyzők haladását vagy éppen azt, hogy hogyan lehetne még technikásabb az amúgy is bonyolult pálya. Persze a Red Bull csapatának nem okoz nehézséget egy ilyen megtervezése.

Nemrég Tbilisiben, Georgiaban rendeztek egy ilyen utcai versenyt, ahol egy igen látványos és egyedi pályát sikerült összehozniuk: a versenyzők a rajt és a cél között összesen 132 lépcsőfokon zúztak le. Bár a szűk sikátorok mellett a lépcsők mindig is vonzóak voltak az ilyen eseményeken, ilyen magas számmal nem gyakran (sőt, lehet, hogy még sosem) találkozik az ember.

A Filip Polc futamát csodálhatjuk meg, de mellette más riderek is feltűnnek, akik, ahogy a videón is látszik, igen durván odatették magukat! Persze a sport mellett érdemes kicsit a környezetre is rápillantani, ugyanis valóban gyönyörű helyen zajlott a verseny!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés