Mountain Bike

Sam Pilgrim a Haibike csapatában folytatja a karrierjét

Idei első leigazolós hírünk meg is érkezett, melyre már lehetett számítani a tavalyi év végi szerződésmegszüntetés dömping után. Egyik kedvenc riderünk háza tájáról hoztunk érdekességet. Sam Pilgrim neve gyakorlatilag összeforrt az NS Bike csapatával, ezért is lepődtünk meg a hír hallatán, mely szerint 7 év után a két fél szerződést bontott. A találgatásoknak vége, ugyanis kiderült, hogy merre folytatja a bringázást hősünk. A 27 éves brit freeride legenda a Haibike az ePerformance csapatot fogja erősíteni, azaz ebike kategóriában várhatunk tőle sokat idén, valamint a Haibike XDURO modell további fejlesztésében is ki fogja venni a részét. Kíváncsian várjuk! (forrás: Pinkbike)
Hirdetés

Kanada havas hegyein nem csak a boardosok és síelők szórakoznak

Kanadában szerencsések a téli sportok kedvelői, ugyanis az egész országban rengeteg remek lehetőségük van a snowboardozásra vagy síelésre. Ez persze nem azt jelenti, hogy csak ők szórakozhatnak a hóban. Matt Hunter, Matty Miles és barátai odavannak a bringázásért, úgyhogy egy kis hideg és hó sem gátolja őket kalandjaikban. A hóval borított lankák Brit Kolumbiában a srácokat is megfogták, akik nem board vagy sílécek kíséretében, hanem természetesen bringájuk nyergében támadták be a hegyet. Bármennyire is profik, pár esés azért befigyelt, de ez persze belefér egy ilyen mókába! Te bírod a havas bringázást?

Egy korszak vége: Danny Hart idén csapatot vált

Az utóbbi napok a bringás sportban az eligazolásokról szóltak: több világvezető cég és profi sportoló jelentette be, hogy idéntől külön utakat fognak járni. Sam Pilgrim és Szymon Godziek után egy újabb rider jelentette be a szerződésbontást. Danny Hart 3 évig dolgozott közösen a Mondraker Bikes csapatával, mely során többek között világkupa győzelmeket és világbajnoki címet is bezsebelt. Kíváncsiak vagyunk, hogy merre fogja folytatni, de egy biztos: bármelyik csapat örülne egy ilyen ridernek!

Egy magyar videóért rajonganak a Pinkbike olvasói

A montis témában szakértőnek számító Pinkbike csapatának véleményére sokan adnak, oldalukon megjelent anyagaikat pedig rengeteg rajongó olvassa világszerte, így valóban nem kis dolog, ha videónkat megosztják. Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy egy magyar rider videó felkerült az oldalra, melyet egyszerűen imád a közönség. Az osztrák pályák mindig is legendásak voltak, azonban az utóbbi időben ezek már egyre kevésbé járhatóak, így hősünk a hazai erdőkben kötött ki végül. Péter videója hatalmas siker lett, ajánljuk mindenkinek, nem csak a montisoknak! Te felismered, hogy hol készült?

Best of 2017: Gáber Attila legjobb pillanatai

Az évet nem zárhatnánk másként, mint egy összefoglalóval 2017-ről. Rengeteg sportoló elkészítette a “best of” témás alkotását, mely természetesen a magyar sportolók körében is népszerű dolog. A magyarhertelendi tehetség, Gráber Attila is egy remek évet zárt, mely során rengeteg videót vettek fel barátaival. Év végi válogatásvideójában főleg a dirtös részek dominálnak, de erdei és egy kis BMX cross pályás kaland is befigyel. Reméljük, hogy a jövő év is hasonlóan tartalmas lesz a számára!

Szymon Godziek 8 év után igazol el a Dartmoortól

Az év vége közeledtével mindig rengeteg érdekes hírrel találkozunk, ez többek között a különböző sportolókra és csapatokra is igaz, ugyanis ilyenkor jelentik be az el -és átigazolásokat. Pár napja Sam Pilgrim esetéről számoltunk be, aki jövőre nem az NS-sel fogja folytatni karrierjét. Most egy újabb ismert rider jelentette be a váltást: Szymon Godziek 8 évet húzott le a Dartmoorral, rengeteg közös sikert értek el, azonban jövőre más vizekre fog evezni. Facebookján jelentette be és köszönte meg a csapatnak az éveket, az azonban még kérdéses, hogy vajon hol fogja folytatni a karrierjét.

Barvin Németország helyett inkább La Pomaban telelt

Sok legendás pálya és park van szerte a világban. Ha Spanyolország kerül szóba, akkor senki sem feledkezhet meg a híres-neves La Poma-ról, melyet minden évben szerte a világból látogatnak meg riderek. A Woodward, a Whistler és persze a többi híres hely között La Poma is szerepel, ahová életünkben egyszer szeretnénk eljutni. Marvin Buchholzki úgy döntött, hogy ő még idén felkeresi a legendás parkot és a németországi hideg helyett a katalán napsütést és bringázást választotta. Persze mellette egy lájtos spanyol körútra is futotta, biztos, ami biztos. Azért a telet így el lehet viselni!
Hirdetés

Évzáró Steenbergennel: a Last Light Cinema jó munkát végzett!

A brit Last Light Cinema csapata nem véletlenül világhírű: a team évek óta hozza a hihetetlen minőségű videókat, melyek közül számunkra leginkább a bringás összeállítások a legérdekesebbek. Idei utolsó munkájukat a Deity csapatának készítették, egészen pontosan Bas van Steenbergen főszereplésével. A kanadai rider stílusáért mindig is oda voltunk, s bár egy ideje nem hallatott magáról, az új videót elnézve semmit sem vesztett stílusából és képességeiből! Ismét bebizonyította a holland születésű rider, hogy jól tette, hogy motorról annó montira váltott!

Ezek voltak az idei dh világkupa legjobb pillanatai

Tartalmas év végéhez érkezünk a napokban, az élet különféle területeihez hasonlóan az extrém sportok világában is sok dolgot éltünk meg és láttunk 2017-ben. A downhill sport egyik, ha nem legfontosabb eseménysorozata a világkupa, melynek futamai idén is rengeteg izgalmat tartogattak. Rengeteg futamra került sor 2017 során, a versenyzők gyakorlatilag bejárták a világot: Kanadától Andorrán át Európa rengeteg országában megfordultak, majd az ausztrál világbajnoksággal zártak. A világ legjobb downhillesei gondoskodtak az élményekről, melyekből a legjobbakat és legemlékezetesebbeket kiválogatva a Red Bull elkészített egy tömény és tartalmas összefoglalót. Már alig várjuk a 2018-as szezont!

Brian Lopes és barátai bringázással ünnepelték a Karácsonyt

Hiába, az ünnepi hangulat az embereket már december elején is elkapta, mely a Karácsony eljöveteléig egyre csak erősödött és egyre több videót kaptunk különféle sportolóktól és stílusokban. A montisok közül most egy remek négyes projektjét mutatjuk be, akik megmutatták, hogy bizony bringázással is lehet ünnepelni. Sajnos hó nem volt, de a srácok jelmeze tökéletesen átadta a hangulatot. Brian Lopes Télapóként (Mikulás), míg barátai, Richie Schley, Barry Nobles, Nik Nestoroff és Justin Fierro pedig rénszarvasként zúztak a trailen. Bár a havas táj tényleg hiányzott, de azért így is remek munkát végeztek!

Hirdetés
Hirdetés