Mountain Bike

Steve Peat jótékonysági versenye, a Steel City idén is visszatér!

Bár a legtöbb élvonalbeli versenyre igen nehéz a kvalifikáció és/vagy tetemes összeget ott kell hagyni nevezésnél, vannak teljes mértékben olyan rendezvények, melyek nem profit-orientáltak. Minden idők egyik legismertebb montisa, Steve Peat ugyan felhagyott a világkupákon való szerepléssel, a bringás témából esze ágában sincs kiszállni. A hatalmas sikerű “Steel City” elnevezésű jótékonysági eseménye idén is visszatér, melyet a szakmában sokak a “világ legnagyobb kisméretű versenyének” hívnak. Május 20-án immáron 7. alkalommal keresik fel a bringások az angliai Greno erdejét, hogy jó hangulatban megmérkőzzenek és támogassák a rászorulókat. A világ élvonalbeli bringásai ott lesznek, akik közösen bringáznak egy jó cél érdekében!
Hirdetés

Urban dh őrület Kolumbiából: Manizales legjobb pillanatai

Bár felénk a bringás versenyszezonok most éppen szünetelnek, a világ más pontjain nem kell szögre akasztaniuk a kerékpárokat a sport rajongóinak. Többek között Kolumbiában is szerencsés helyzetben vannak a riderek. Az urban downhill műfajban mindig népszerűek voltak a dél-amerikai országok, melyek közül jó párban megtalálhatóak az év eleji, világkupa, világbajnokság és egyéb fontos szezonok előtti montis versenyek. Kolumbiában került sor az urban dh versenyek első fordulójára, ahol Marcelo Gutiérrez zsebelte be az aranyat. Persze a többi ridernek sincs oka panaszkodni, ugyanis igen jó formában voltak, így nem kevés izgalmas jelenet került be a a masszív, közel 10 perces összefoglalóba!

Egyszerűen varázslatos lett Patrick “Bengel” Rasche új filmje!

Ha eddig nem ismerted az “El Flamingo Films” csapatának nevét, akkor most teszünk róla, hogy még emlékezz is rá, ugyanis a legújabb alkotásuk, melyet Patrick Rasche részére készítettek valami hihetetlenül jó lett! A német freerider ritkán szerepel a közbeszédben, azonban az Outlaw Diaries 2. epizódjában tesz róla, hogy milliók megismerjék és elismerjék hihetetlen stílusát! A montis, kiváltképpen a freeride szcéna összefogását sokan neki tulajdonítják Németországban. Az első alkotás sikere után nem volt kérdés, hogy Bengel vissza fog-e térni, úgyhogy egy régóta várt filmecskét hoztunk el most nektek! A gyönyörű vidékek, a remek kameratechnika és vágás, valamint az egészet kiegészítő effektek…

Szabó Konrád második lett a prágai Downmallon!

Nem sok idő telt el a 2. Downmall forduló óta, melyet kis hazánkban, Budapesten rendeztek meg. Alig tudtunk felocsúdni a plázás bringás verseny óta, máris elérkezett az új és egyben legutolsó állomás. Prágában került megrendezésre a 3. forduló, melyen ugyan Hannes Slavik végzett az első helyen, mégsem sikerült a CTM Racing riderének, azaz Ondrej Stepanek nyomába érnie, aki összetettben elvitte az aranyat. Minket leginkább BMX-es-dirtös témában érint az esemény, ugyanis nagy örömünkre szolgál, hogy Szabó Konrád ismét felállhatott a dobogóra és egy ezüsttel bővítette gyűjteményét. Gratulálunk!

Muszula Balázs lett 2016 legjobb hazai downhillese!

Ugyan a 2016-os évet már jó ideje hátrahagytuk, a Magyar Kerékpáros Szövetség most emlékezett meg a tavalyi eredményekről és rendezte meg február 9-én a szokásos évi díjátadó ünnepségüket, ahol 9 különböző szakágban 40 díjat osztottak ki. Mi személyesen 3 kategóriát emelnénk ki: hölgyeknél Vincze Erzsébet a tavalyi év legjobb downhillese, míg a férfiaknál Muszula Balázs lett a legjobb dh rider, aki egy hihetetlenül sikeres szezonon van túl, ahol többek között egy európai bajnoki címet is begyűjtött. DH team kategóriában a sokat emlegetett Limit Racing végzett az első helyen, mögöttük a FRO Racing és a Freeriderz SC kapott még kitüntetést. A…

Versenybejelentés: idén is jön a Várrom Downhill!

Ugyan még érezzük a tél nyomait, de az országban azért már pár helyen kellemes melegedéssel találkozhattak a sportolók, akik így már a tavaszi természetbeli bringázásba is belekóstolhattak. Persze a tavasz hivatalosan még odébb van, a konstans jó időig pedig még többet kell várni, de a közeledtét mi sem jelezhetné jobban, mint a Várrom Downhill versenyének bejelentése. Idén áprilisban 7. alkalommal kerül megrendezésre a Cserépváralján, ahol most is egy kétnapos, hétvégi rendezvény van kilátásban. Részleteket a Facebook eseménynél és a szervezők oldalán találhattok! Április 29-30: jelöljétek a naptárban!

Nyakunkon a Darkfest: a srácok már tesztelték a pályát!

A Pure Darkness projektek az utóbbi időben mindig is a hatalmas dirtök és őrült riderek eseményét jelentették, mely, mint arról már beszámoltunk, idén új szintekre emelkedett, ugyanis a Fest Series csapatával közösen rendeznek egy új találkozót. A Fest Series új eseménnyel bővült, ugyanis a Pure Darkness beolvadt és DarkFEST-ként idén még komolyabb dolgok várhatóak. Az őrületig már tényleg nincs sok idő, a pálya szinte menetkész, melyen már az első komoly gyakorlómenetek is lezajlottak. A megszokott módon most is félelmetesen nagy dombok születtek, melyen szerintünk még a legtapasztaltabb riderek is megijednek!
Hirdetés

Beszámoló az Árkádból: ilyen volt a hazai Downmall dh verseny!

Az utóbbi hetekben igen sokszor pörögtünk a fővárosban megrendezésre kerülő, igen különleges nemzetközi sportesemény körül, ugyanis idén is visszatért hozzánk a Downmall sorozat és mint, ahogy már megszokhattuk, most is az Árkád adott otthont neki. Mint arról már korábban beszámoltunk nektek, izgalmas eseménynek lehettünk szemtanúi, leginkább persze azért, mert hazánkat is képviselték riderek, akik szép helyezésekkel zártak – többek között a győri BMX-esre, azaz Szabó Konrádra lehettünk büszkék az első helye kapcsán. Ne búsulj, ha lemaradtál róla, ugyanis elkészült az official aftermovie, mellyel az Eastern Gravity csapatának köszönhetően egy átélheted a hihetetlen fílinget!

Havas bringázás: Szymon Godziek Leogangban snowbike-ozott!

Ugyan a télen megtalálhatóak a kimondottan erre az időszakra jellemző sportágak, vannak, akik nem értik be a síeléssel, snowboardozáss vagy korizással, mert egyszerűen nem képesek szögre akasztani a kedvenc bringájukat. Persze nem is kell, ugyanis a snowbike-ok korában akár a hóban is csapathatod! A bringás fílinget leginkább az ilyen célra kifejlesztett eszközökkel élheted át, de persze házi módszerekkel is sokan készítenek hasonlóakat. Szymon Godziek Leogang gyönyörű vidékén még télen is bringával nyomja, legalábbis havas járgánnyal, mely a felvételek alapján igen nagy élmény lehetett! Snowbiking in #saalfeldenleogang Dartmoor Bikes #rideyourway | Red Bull #givesyouwings The snowbike kit: www.bullskate.ch Posted by Szymon…

Új bringás sebességrekord: Markus Stöckl 167-tel repesztett

A sebességmámor az élet jó pár területén létező fogalom, természetesen az extrém irányzatok sem lehetnek kivételek ez alól. A különböző sportokban mindig is kísérleteztek a lehető legnagyobb sebesség elérésével, melynek rekordja most bringás témában meg is dőlt. Az osztrák Markus `Max´ Stöckl neve nem ismeretlen a szcénában, a 42 éves montis legendás ikon a sportban. Legutóbbi projektje során lakóhelyétől 11.000 kilométert utazott, hogy megdöntse a sebességrekordot Chilében. A 45 fokos lejtőn 650 méteres szintkülönbséget tett meg pillanatok alatt és megdöntötte az eddigi világcsúcsot, mely ezek után 167 km/óra lett! Hihetetlen, de mégis igaz! 167kph World Record Bike RideNew World Record!…

Hirdetés
Hirdetés