Mountain Bike

Rókavadászat legendákkal: 400-an menekültek Loic és Gee elől

Bár nálunk nem igazán örvend nagy népszerűségnek, vannak helyek, ahol a rókavadászat hosszú hagyományokra tekint vissza, melyet a Red Bull egy modern köntösbe öltöztetett, mellyel a montisoknak egy nem akármilyen versenyt hoztak létre. A rókavadászat a Red Bull szárnyai alatt valódi hajsza, ugyanis 400 vállalkozókedvű rider csap össze a vérebekkel. Idén 3 legendás rider is versenybe szállt, ugyanis Gee Atherton mellett Loic Bruni, valamint a 3-szoros Foxhunt bajnok Colin Ross eredtek a rókák nyomába. A verseny során 8 ridernek mind a 3 hajtót sikerült lepipálnia, mely nem kevés izgalmat tartogathatott. Reméljük, hogy videós beszámolóval is tudunk szolgálni minél előbb! Course Preview…
Hirdetés

Montis szezon visszatekintő: az idei Crankworx legjobb pillanatai

Mint minden évben, idén is az egyik legtöbb izgalmat és legnagyobb port kavaró versenyszériája a világhírű Crankworx volt, melynek minden egyes fordulójára izgatottan gondolunk vissza. Sajnos a Crankworx idén is lezárult, mely természetesen hatalmas siker volt. Az év során rengeteg különböző megállón, helyen, tracken és versenyszámban kellett megmutatni a ridereknek, hogy ők a világ legjobbjai. Nem könnyű egy videóban összefoglalni az izgalmakat, a Red Bull csapata azonban egy elég király aftermoviet dobott össze. Egy órányi tömény izgalom: kattints ide a videóért! Trailer – Crankworx – Season ReviewWhat a season it’s been! Watch the full recap 👉 win.gs/2xjtIF3 Posted by Red…

A csoda születése: így készültek a Red Bull videójához a hangok

Az utóbbi idők egyik leghangulatosabb videós munkája a Red Bull nevéhez fűződik, akik két világhírű riderrel közösen egy nem mindennapi bringás editet készítettek. A koncepció lényege, hogy aláfestő zene helyett a nyers, zúzós és csapatós hangokat halljuk, mely szerintünk felér bármelyik király muzsikával. A audiovizuális orgazmust előidézni nem könnyű: hőseink hosszú és fáradtságos munkával készítették a stúdióban a különböző jelenetek hangjait. A poént nem lőjük le, a videóról pedig mindenki döntse el, hogy mennyire igazi!

A sebesség hangja: Eddie Masters és Dave McMillan Új-Zélandon csapatták

Új-Zéland mindig is remek hely volt montis szempontból, melyet a profik is tudnak. Rengeteg világverseny kerül megrendezésre a gyönyörű helyen, sőt, számtalan videós projekt is itt zajlik. Eddie Masters helyiként rengeteget bringázhat a vidékeken, melyeket valószínűleg már elég jól ismer. A Red Bull legújabb projektjében Dave McMillan látogatta meg, akivel közösen csapatták. A videó nem véletlenül kapta a “Speed of Sound” nevet, ugyanis zene helyett a kőkemény zúzás hangjai szórakoztatnak. Imádjuk az ilyen zenementes videókat!

Darren Berrecloth snowbike-kal edz a közeledő Rampage-re

Az edzések és felkészülések során a sportolók természetesen nem csak saját sportágukra koncentrálnak, koordinációs, erősítő, ügyességet és egyéb képességeket fejlesztő gyakorlatokat is előszeretettel végeznek. Darren Berrecloth egy igen érdekes módot is választott a közeledő Red Bull eseményre való felkészülése során, ugyanis havas pályára tért át. Ez persze merőben szokatlan, ugyanis a Rampage sziklás-poros trackje nem éppen egy téli line, azonban koncentráció és pontosság ezen a téren sem lényegtelen, valamint dropokban itt sem volt hiány! Kíváncsiak vagyunk, hogy meglesz-e az eredménye a nem mindennapi felkészülésnek!

Lépcsősorok végtelenje: rázós bringázás Portugáliából

A lépcsőket ugye mind tudjuk, hogy leginkább járásra tervezték és sokak szerint nem igazán kompatibilisek a bringákkal, a streetesek és urban downhillesek azonban tudják, hogy ezek lehetséges spotok és akadályok, melyeket simán le lehet gyűrni. A tengerparton elterülő Viana do Castelo egy gyönyörű portugál település, ahol rengeteg kisebb-nagyobb, hosszú és keskeny, valamint kacskaringó és meredek lépcsősor található, melyre ránézve azonnal eszünkbe jut: ez elég rázós lenne bringával. Marcelo Gutierrez és barátja a Red Bull szervezésében felkeresték a lépcsősorokat, melyeket a saját módszerükkel, kétkeréken jártak be. Felni legyen a talpán, ami bírja ezt a kiképzést! Viana do Castelo, Portugal with MarceloCan’t.Stop.Stairing….

A videó, amire vártunk: enduro összefoglaló az EWS döntőről

Az utóbbi hetekben jó pár montis versenyszezon végéhez jutottunk el, többek között az idei enduros őrületnek is vége lett. Az EWS persze nem múlhat el a most következő, utolsó megemlékező cikk nélkül! Az Enduro Worlds Series egész évben rengeteg izgalmat tartogatott, mely az olaszországi döntőre érte el tetőfokát. A technikás pályán nem volt könnyű dolga a ridereknek, s bár Sam Hill a dobogó 3. fokára csúszott, mégsem lehetett letaszítani a trónról. Rengeteg emlékezetes pillanatnak lehettünk szemtanúi mi is az elő közvetítésnek hála, melyek közül a legjobbakat most ismét megnézhetitek!
Hirdetés

Sam Hill éve: ilyen volt a többszörös enduro világbajnok szezonja

Az ősz beköszöntével egyre több versenyszezon zárul le, többek között montis témában is elérkezünk az utolsó fordulókhoz. A napokban az Enduro World Series zárult le, melyről többször is beszámoltunk. Sam Hill, a többszörös downhill és enduro legenda ismét bebizonyította, hogy ő a legjobb a szakmában és az idei EWS kupáját is elvitte. Persze egy bajnok élete nem könnyű, legalábbis a felkészülések, az utazások és versenyek szempontjából. Bármennyire is gyakorlott Sam, elég keményen megszenvedett az idei győzelemért, melyet a most következő videóban ti is megnézhettek. Bizony, nem kevés meló kell egy bajnoki cím megszerzéséhez!

Feltörekvő fiatal: Antoine Poure, a franciák ifjú freeride reménysége

Az extrém sportok mindig is rengeteg fiatalt vonzottak, legyen szó bármilyen stílusról vagy kategóriáról, mindig öröm látni, ahogy újabb és újabb tehetségek bukkannak elő. A francia montis szcénában az utóbbi időben egy rider egyre több visszahangot kamott a különböző médiumoktól. Antoine Poure akciói láttán az évek alatt egyre többen kapták fel fejüket, idén végre elérte, hogy a Bretzel Riders csapata leszerződtesse. Antoine nem versenyző, azonban hihetetlen tehetséges és technikás, mely mellé brutális sebesség is társul. A freeridert Les Vosges világkupa pályájára is kivitték, hogy megmutassa, mit tud. A videó láttán elég jól teljesített, mind vizes, mind száraz talajon, kíváncsiak vagyunk,…

Világbajnoki futam, első kézből: Muszula Balázs carnsi menete

Ugyan a Downhill Világbajnokság óta már egy hónap is eltelt, mégis van okunk rá, hogy felidézzük az ausztrál eseményeket, ugyanis egy új videó jelent meg a témában. Hazánk junoir downhill tehetsége, a fiatal Muszula Balázs is részt vett Cairnsben, ahol nagyszerűen helytállva képviselte hazánkat. Riderünk remek menetet ment, melyről videó is készült, ami szerencsére a napokban felkerült a Youtube oldalára. Kicsit megkésve, de mi így is örülünk neki!

Hirdetés
Hirdetés