Mountain Bike

360 fokos gömbvideóval még Nicholi Rogatkin akciója is ütősebb

A technológiai fejlődés rendesen elérte a videózást és kamerák világát, évekkel ezelőtt nem gondoltuk volna, hogy egy akciókamera vagy drón megfizethető lesz az átlagember számára, manapság azonban egyre többen az akkoriban űrtechnológiának számító 360 fokos videóra alkalmas kamerákra is simán be tudnak ruházni. Nicholi Rogatkin neve nem ismeretlen a montis témában, aki az évek során rengeteg rangos verseny díjait zsebelte be és idén több mint 10 nemzetközi aranyat is elvitt. Mindig örülünk, ha egy új videó kapcsán látjuk a nevét. Esetünkben a fent említett 360 fokos gömbös technológia a téma, melynek videói mindig elképesztettek minket, most azonban, hogy montis akciókról…
Hirdetés

Ha eddig nem hallottál Reilly Horanról, most pótolhatod!

Szerte a világban rengeteg feltörekvő tehetség van a különféle extrém sportos irányzatok berkeiben, akik csak arra várnak, hogy munkájuk gyümölcse egy cégnek vagy csapatnak köszönhetően még édesebb lehessen! Az ausztrál montis szcéna mindig is erős volt, gondoljunk csak a rengeteg parkra és Crankworx fordulókra, melyeket a gyönyörű kontinensen rendeztek. Ifjú tehetségekből is rengeteg van, akik közül most egy újabb nevet ismerhettek meg! Reilly Horan ugyan már évek óta részt vesz versenyeken és több videót is kiadott, a Maloja Clothing csapatának köszönhetően most egy olyan brutál editet kapott, melyet rengeteg montis médium megosztott, amit valljuk be, mi sem csodálunk!

Egy tartalmas év 3 percben: ilyen volt Diego Caverzasi idei szezonja

Az olasz dirt jump téma egyik legismertebb ridere minden kétséget kizárólag Diego Caverzasi, akinek hazáján kívül rengeteg külföldi rajongója is van. A 23 éves idei szezonja nagyon eredményes volt, többek között a 26TRIX aranyát is elvitte, valamint remek helyezést ért el Swatch Rocket Air, a Red Bull District Ride, több Crankworx és FISE eseményen is. A 2017-es szezont végül a 6. FMB DIAMOND SERIES ranggal zárta az olasz tehetség, melyért rendesen megdolgozott. Egy ilyen sikeres szezonnak dukál egy összefoglaló, s bár nagyon rövidre, mégis annál tartalmasabbra sikerült!

Közeleg a tél, a fatbike pedig menőbb lehet mint valaha!

A tél közeledtével ismét előkerülnek a pufi kerekű mountain bike-ok, melyek a hóban és a jégmezőkön valóban jó szolgálatot tesznek. Persze a fatbike másként is alkalmas egy kis téli mókára. A Fat Bike Skis csapata nevéből már látszik, hogy pufi kerekes témában igen profi a team. Az amerikai riderek bár “szárazföldön” is keményen bringáznak, mégis arra várnak igazán, hogy leessen az első hó és beköszöntsön a havas zúzások ideje. Most egy új eszközzel álltak elő, mely félig fatbike, azonban első kerék helyett talpakat szereltek rá, mellyel valóban új szintre emelték a téli bringázás fogalmát. Nekünk bejön az ötlet!

2k17: Csicsai Ádám szezonzáró bringás összeállítása

A szezon végével egyre több visszatekintő és összefoglaló válogatás érkezik a különböző sportok berkeiből és sportolóktól, akik az év vége közeledtével beszámolnak az idei legjobb pillanataikról. A nagy világhírű profikhoz hasonlóan hazánk tehetségei is kiveszik a részüket a visszatekintésből. Csicsai Ádám bringás évzáró videója több különböző helyen került rögzítésre, a jelenetekben erősen dominál a downhill, ez persze nem véletlen, ugyanis hősünk a hazai Downhill OB-n is részt vett idén. Grat, király lett az edit!

Nem áll meg az gyakorlás: Anthony Messere slopestyle edzése

Bár a legtöbb montis versenyszezonnak sajnos egy időre vége van, ez nem jelenti azt, hogy szögre kéne akasztani a bringát és átadni magunkat a téli lazításnak. A legtöbb profi egy kis pihenés után természetesen azonnal visszatér az edzéshez és amíg az időjárás engedi, addig hihetetlen lendülettel nyomják a gyakorlást. Anthony Messere sem tette félre a bringáját, Kanada gyönyörű erdeiben, Brit Kolumbia szívében a saját bejáratú slopestyle pályáján rendesen kihasználja az ősz utolsó kellemes, napsütéses napjait!

A Lacondeguy testvérek vadlovakkal csapatták Andorrán

A montis kalandok során a pályák és előre kiépített bringás útvonalak mellett néha megéri letérni az örvényről és olyan helyekre látogatni, melyeket nem gyakran keresnek fel riderek. A Lacondeguy testvérek egy igen különleges lehetőséget kaptak, ugyanis helikopterrel vitték őket Andorra szívébe. A gyönyörű vidéken kalandozva úgy döntöttek, hogy elhagyják a kijelölt utat és az erdőbe kalandoznak. Mint kiderült, jól tették, ugyanis egy kis tiszta vizű patakra leltek, melyből ihattak is, sőt, vadlovakkal is találkoztak útjuk során. Hiába, járt utat járatlanért néha megéri elhagyni!
Hirdetés

Kit érdekel egy kis hó? Colorado havasan is simán bringázható!

Egyre inkább lehet érezni a tél előszelét, már egy ideje az érkező hidegfronttal és havazással ijesztegetnek itthon bennünket, valamint jó pár helyen már meg is érkezett a nem olyan kellemes időjárás. Colorado sziklás hegyei és kavicsos vidéke mindig is kedvelt volt a riderek körében, akik egész évben szívesen látogatják ezeket a lankákat. Bár a közelmúltban hivatalosan is megérkezett ide a tél és leesett az első hó, az igazi hardcore bringásokat ez nem riaszthatja el! Dane Tudor és Naish Ulmer bemutatja, hogy nem kell félni egy kis hótól, télen is simán lehet zúzni! Ti hogy álltok a havas bringázással?

Szezonzáró Whistlerből: Bernard Kerr utolsó kanadai zúzásai

A kanadai hegyek és erdők mindig is híresek voltak a montisok körében. Az egyik leghíresebb mind közül a Whistler, ahová minden évben a szezon legjobb versenyei kapnak helyet és a sport legelitebb sportolói látogatnak el. Az ősz sajnos a bringás sportok végét jelenti, mely során sajnos az ilyen brutális parkok is bezárnak. A Whistler is becsukja kapuit a riderek előtt és átadja a hegyet a téli sportok kedvelőinek. A havas időszak beköszönte előtt persze még a nagymenők utolsó menetekre meglátogatják a helyet. Bernard Kerr sem hagyhatta ki az utolsó kellemes napokat, szezonvégi búcsúját pedig most elhoztuk nektek! Bizony, a tél…

Új technológiával készült Matt Jones legújabb videója

Az utóbbi évek során rengeteget fejlődött a technológia, mely természetesen a fotózás, filmezés világát is érintette. Az akciókamerák, 360 fokos videók és drónos felvételek mellett most egy újabb változat terjedhet el. A Red Bull mindig is élen jár, ha nagyszabású, látványos és kreatív filmeket és videós alkotásokat kellett készíteni. Matt Jones szereplésével új montis projektbe vágtak, mely során az akció rögzítése után a “rotoscoping” technológiának köszönhetően egy merőben új szintre emelték a bringás felvételeket. Nekünk bejön a téma, reméljük, hogy egyre több hasonló videóval fogunk találkozni!

Hirdetés
Hirdetés