Mountain Bike

Barvin Németország helyett inkább La Pomaban telelt

Sok legendás pálya és park van szerte a világban. Ha Spanyolország kerül szóba, akkor senki sem feledkezhet meg a híres-neves La Poma-ról, melyet minden évben szerte a világból látogatnak meg riderek. A Woodward, a Whistler és persze a többi híres hely között La Poma is szerepel, ahová életünkben egyszer szeretnénk eljutni. Marvin Buchholzki úgy döntött, hogy ő még idén felkeresi a legendás parkot és a németországi hideg helyett a katalán napsütést és bringázást választotta. Persze mellette egy lájtos spanyol körútra is futotta, biztos, ami biztos. Azért a telet így el lehet viselni!
Hirdetés

Évzáró Steenbergennel: a Last Light Cinema jó munkát végzett!

A brit Last Light Cinema csapata nem véletlenül világhírű: a team évek óta hozza a hihetetlen minőségű videókat, melyek közül számunkra leginkább a bringás összeállítások a legérdekesebbek. Idei utolsó munkájukat a Deity csapatának készítették, egészen pontosan Bas van Steenbergen főszereplésével. A kanadai rider stílusáért mindig is oda voltunk, s bár egy ideje nem hallatott magáról, az új videót elnézve semmit sem vesztett stílusából és képességeiből! Ismét bebizonyította a holland születésű rider, hogy jól tette, hogy motorról annó montira váltott!

Ezek voltak az idei dh világkupa legjobb pillanatai

Tartalmas év végéhez érkezünk a napokban, az élet különféle területeihez hasonlóan az extrém sportok világában is sok dolgot éltünk meg és láttunk 2017-ben. A downhill sport egyik, ha nem legfontosabb eseménysorozata a világkupa, melynek futamai idén is rengeteg izgalmat tartogattak. Rengeteg futamra került sor 2017 során, a versenyzők gyakorlatilag bejárták a világot: Kanadától Andorrán át Európa rengeteg országában megfordultak, majd az ausztrál világbajnoksággal zártak. A világ legjobb downhillesei gondoskodtak az élményekről, melyekből a legjobbakat és legemlékezetesebbeket kiválogatva a Red Bull elkészített egy tömény és tartalmas összefoglalót. Már alig várjuk a 2018-as szezont!

Brian Lopes és barátai bringázással ünnepelték a Karácsonyt

Hiába, az ünnepi hangulat az embereket már december elején is elkapta, mely a Karácsony eljöveteléig egyre csak erősödött és egyre több videót kaptunk különféle sportolóktól és stílusokban. A montisok közül most egy remek négyes projektjét mutatjuk be, akik megmutatták, hogy bizony bringázással is lehet ünnepelni. Sajnos hó nem volt, de a srácok jelmeze tökéletesen átadta a hangulatot. Brian Lopes Télapóként (Mikulás), míg barátai, Richie Schley, Barry Nobles, Nik Nestoroff és Justin Fierro pedig rénszarvasként zúztak a trailen. Bár a havas táj tényleg hiányzott, de azért így is remek munkát végeztek!

Visszatér a nagy sikerű “This is UR World” sorozat!

Napjaink egyik leghíresebb és legsikeresebb montis csapata a Polygon UR, mely világkupák, világbajnokságok, Crankworx események és egyéb versenyek terén rendesen kiveszi a részét. A csapat rengeteg legendás riderrel büszkélkedhet, akik az évek során rendre a világversenyek élvonalában végeztek. Legsikeresebb versenyzőik munkásságát összefoglalva és érdekességekkel fűszerezve az utóbbi években nekikezdtek a “This is UR World” dokumentumfilm sorozatnak, mely nagy nézettségnek örvendett. Nem volt kérdés, hogy érkezik-e 3. évad, most eljött az idő, holnap rajtol az új szezon! A 6 részből álló évadban közel fél órás részek lesznek, mely Amerikában a TV-ben is lesz, de reméljük, hogy a netes verzió mielőbb hozzánk…

Kilian simán veszi a trailt, amin mi nem kicsit rezelnénk be

A montis sport szerelmesei gyakran kerülnek ki a szabadba, ahol a jól bejárt utak és pályák mellett sokan felfedezőútra indulnak, hogy új és emlékezetes kalandokat élhessenek át. Kilian Bron hasonlóan érez a bringázás iránt, azonban egy-két esetben kicsit túlzásba viszi a dolgot és olyan helyeken bringázik, melyet nem biztos, hogy kerékpárosnak szántak. Az Extreme Sports Facebook oldalán leltünk rá a nem kicsit veszélyes kalandjaira, ahol olyan szűk sziklás hegyi csapásokon és gerinceken vereti teljes magabiztossággal, ahol mi szerintük nem, hogy bringán, de még gyalog is félnénk. Nem szívbajos a srác!

Sam Pilgrim 7 év után távozik az NS Bikes csapatától

Sam Pilgrim, a 20-as éveiben járó freeride mountainbike versenyző ott van a világ legjobbjai között és évről évre szép eredményeket ér el a legrangosabb megmérettetéseken, sőt, saját turnéjával és videós sorozatával, a Bangers csapatának kalandjaival idén ismét visszatért. Az őrült bringás életében most elég komoly változás történt. Sam neve gyakorlatilag összeforrt az NS Bikes csapatával, most azonban 7 év közös munka után ott hagyja a céget. Az, hogy merre igazol át, majd januárban derül ki: kíváncsian várjuk, hogy melyik csapatot fogja jövőre erősíteni!
Hirdetés

Pályabejárás mesterfokon: Claudio idei legjobb videói

A nagy sikerű világversenyek kapcsán megszokhattuk, hogy a Red Bull bejáratott pályabejárója nem hiányozhat róluk, aki mindig idejekorán, első kézből mutatja meg, hogy mit rejt a track. Claudio Caluori idén sem hiányozhatott a montis eseményekről, minden egyes UCI downhill verseny pályáját bemutatta nekünk. 2017-ben is rengeteg felvételt készített, melyekből az év végére való tekintettel egy kis válogatást is készített. Tartalmas év volt az idei, Claudio számára is, aki reméljük, hogy jövőre is el fog minket látni hasonló minőségi anyagokkal!

Vissza a nyárba: nézd újra az egész Joyride közvetítést!

Félre ne értsetek, semmi bajunk a téllel, szeretjük a havat és a hideget is bírjuk, a dologban csak az az elkeserítő, hogy ilyenkor jóval kevesebb bringás lehetőség van, melynek eredményeként elszórtan lehet maximum csak találkozni versenyekkel és új videókkal. Az idén sem kellett Joyride nélkül élnünk, ugyanis nem maradhatott el szerencsére a Red Bull világhírű bringás eseménye. Az augusztusi őrület idén is hatalmas siker volt, az izgalom és az élmény a netes közvetítésen keresztül is érezhető volt. Most, több hónap távlatából úgy gondolta a Red Bull csapata, hogy megosztja az egész esemény videóját, melynek köszönhetően egy picit megint a nyárban…

Ride of the Dead: Halottak napi verseny egy ősi mexikói úton

Día de los Muertos, avagy a mexikói Halottak napja egy kicsit eltérő a mi kultúránkban ismert megemlékezésről. November első két napján Mexikó ünnepel: a családok és a közintézmények oltárokat állítanak halottaiknak, sokan pedig a temetőben éjszakáznak, halottjuk kedvenc ételeit eszik és dalait énekelik. Mexikóban nem egy csendes megemlékezésről van szó, hanem egy össznépi ünneplésről, zenével, jó kedvvel és az ikonikus, kissé ijesztő halottai maszkokról, melyeket sokan arcukon viselnek. A montis sport világára is hatással van a dolog, ugyanis megrendezésre került a halottak napi verseny, mely során egy 1000 éves mexikói, ői útvonalat szeltek át a sportolók. A Trans Sierra Norte…

Hirdetés
Hirdetés