A gördeszkázás is olimpiai sportág lesz?

Az utóbbi években egyre több extrém sport kerül be a világjátékok repertoárjába. A téli olimpiai játékok egyik legnézettebb sportja a snowboard, de a BMX crossban is megmérkőzhetnek egymással a sport legjobbjai a 2008-as Pekingben megrendezett Olimpia óta.

Hirdetés

Igen nagy esély van rá, hogy egy újabb látványos sporttal bővül a “kínálat”: még pedig a gördeszkával! A megjelenés mellett egyre több nagy név lobbizik és egyre valószínűbbnek vehetjük, hogy 2020-ban a legjobb skaterek is indulhatnak a világjátékokon.

A The Wall Street Journal Chris Cole-lal beszélgetett a terveken, aki elmondása szerint a snowboard után már csak idő kérdése volt, hogy mikor kerül be a deszkázás is az “elit sportágak” közé. A többszörös X-Games bajnok, akit a Thrasher magazin kétszer is megválasztott az év deszkásának, elmondta, hogy bár a snowboardot szerinte jóval könnyebb értékelni, a gördeszkázás is rendelkezik olyan gyökerekkel és olyan nagy profi bázissal, hogy megért arra, hogy az olimpiai sportágak közé sorolják.

Két snowboardos futama között nehezen tud különbséget tenni egy laikus néző – ez így van a gördeszkánál is. Azonban olyan szintre kinőtte már magát a sportág és mivel hihetetlenül látványos még a kevésbé hozzáértők számára is, a sportág profijai szerint innen már egyenes út áll előttük sokak álmának megvalósítására. Reméljük 2020-ban megnézhetjük a világ legjobb skatereinek vetélkedőjét!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés