A történelem darabkája: világbajnoki freestyle futam 1977-ből

Gyakran példálózunk azzal, hogy bizony a gördeszkás sport űzésével nem csak egy szimpla hobbinak hódolunk, hanem egy régi, több évtizedes hagyományt ápolunk, melyre valóban büszkék lehetünk.

Hirdetés

A freestyle vonal ugyan manapság nem olyan népszerű, mint a sport hőskorában, mégis sok hódolója van világszerte. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a sport mai formája sokat köszönhet a régi idők freestyle-osainak, akik ugyan még valóban egy merőben más szinten jártak, mégis nélkülük nem lehetnénk ott, ahol ma vagyunk. Kalifornia mindig is fontos hely volt, régen itt gyűltek össze a sport legjobbjai a California Free Former World Professional Skateboard Championships során, ahol a világ legjobbjai mérkőztek meg. Az 1977-es rendezvényről előkerült Curt Lindgren futama, melyet valóban hihetetlen látni így 40 év távlatából. A rámpán felfelé bemutatott kickflip anno hatalmas dolognak számított, meg persze a többi, 80-as évekbeli freestyle mutatványok is.

This is Curt Lindgrens Freestyle routine in the 1977 California Free Former World Professional Skateboard Championships. (Note: Kickflip being done on second time up ramp) This was an original Curt Lindgren trick! No sound

Posted by Pam Lindgren on Sunday, 5 July 2015

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés