Snowboard

Gyarmati Panka is elmondta véleményét Swaney Elizabeth mutatványáról

Már mindenki ismeri Swaney Elizabeth nevét. Ő az a magyar színekben induló amerikai származású sportoló, aki síakrobatikában állt rajthoz, és trükkmentesen tudta abszolválni a félcső selejtezőbeli csúszását. A legjobb magyar snowboardos, a phjongcshangi olimpiáról sérülése miatt lemaradó Gyarmati Panka hangot adott véleményének. Mielőtt ezt elolvasnátok, nézzétek meg a mostanra már klasszikusnak számító Swaney Elizabeth-féle mutatványt.
Hirdetés

Csodálatos Alaszka: csúszás, ahol ember még nem járt

A tél ezerrel tombol, s bár mi nem sokat érzünk belőle, a világ jó pár részén a havas sportok vették át a főszerep. Na, nem mintha Alaszkában a hóhiány miatt kéne félni. Alaszka, a hatalmas havas-jeges állam a természetjárók mellett minden évben sportolók tömegeit vonzza, főleg a snowboardosok és síelők fordulnak meg itt. A Talkeetna Air Taxinak köszönhetően gyakorlatilag bármelyik részét bejárhatjuk és a bevállalósak, meg persze tehetősebbek egy-két érdekes csúcson sportolni is kiszállhatnak. Chris Davenport és barátai Kichatna vonulatait fedezték fel, ahol sátrukat felverve hihetetlen kalandsorozatban volt részük és olyan helyeken csúszhattak, melyen nem sokan fordulnak meg.

Snowbike magasiskola: a Red Bull sportolói semmitől sem riadnak meg

A téli időszak beköszöntével nem muszáj lemondanunk a bringázásról. Az igazi hardcore arcok hóban-fagyban is tekernek,  de ha valaki bevállalós és talán egy kicsit tehetősebb, az egy másik alternatíva felé is nézhet. Bár hazánkban eddig nem volt szerencsénk a hóval, aki szereti a téli sportokat, az simán fel tud keresni egy környező országot egy rövidebb-hosszabb kiruccanásra. Sajnos felénk nincs igazán nagy divatja a snowbike-nak, szó se róla, szívesen kipróbálnánk, főleg, ha olyan videókat kapunk, mint ami most következik. A Red Bull sportolói, név szerint Ronnie Renner, Robbie Maddison, Reagan Seig és Brock Buttars közösen megmutatják az új sorozat legújabb epizódjában, hogy…

Ella Snäll az első nő, aki beadta a snowmobileos backflipet

A női sportolók már évek óta egyre jobban zárkózna fel a férfiakhoz képest és olyan trükköket adnak be, mely láttán még a legtöbb hím is rendesen berezel. Ismerjétek meg a legkeményebb snowmobilos hölgyet, Ella Snäll, aki az évek során bizonyította, hogy a gyengébbik nem kifejezés már egyáltalán nem létezik. A svéd Kirunában elég rendesen dombol a hideg, azonban a 26 éves sportolót a -20 fok sem ijesztette meg a világrekord beállítása során, ugyanis rengeteg előkészület és gyakorlás után sikerült beírnia a nevét a történelembe, ugyanis ő az első női hószános, aki képes a hátraszaltóra!

Nyers és kőkemény: snowboard videó egyenesen a sportolóktól

A tél ezerrel dübörög, s bár mi annyira még nem érezzük az ízét, a világ rengeteg helyén már bőven elkezdődött a közkedvelt havas sportok időszaka. A Red Bull természetesen ezek terén is rendesen kiveszi a részét, sportolóik gyakran keresik meg őket új hírekkel és persze videókkal is. Bár odavagyunk a mesteri editekért, nagyon bírjuk a nyerv felvételeket is, melyeken mindenféle cicoma, effekt és aláfestő zene nélkül robban arcunkba az akció. Esetünkben a Red Bull összeállítását hoztuk el, melyben legjobb snowboardosaik raw felvételeiből kaptunk egy kis válogatást! Hiába: a raw is jó!

Kulisszák mögött: így készült a brutális Arcadia film!

A Helgason testvérek neve az évek során nem csak a snowboardosok körében lett ismert, ugyanis a páros tett arról, hogy őrült videóik még a sportban kevésbé jártasokhoz is eljusson. Bár számunkra a havas szezon csak most kezdődik, az év során már rengeteg havas videóval és projekttel találkozhattunk már. A sorban az egyik legkomolyabb minden kétséget kizárólag Halldór Helgason “Arcadia” elnevezésű filmje volt, melyben mind a hólepte hegyeken és lankákon látott akciók, mind pedig az illegális és veszélyes urban mókák is helyet kaptak. A GoPro csapatának köszönhetőn most egy rövid betekintőt kapunk a kulisszák mögé és megnézhetjük, hogy miként készült az…

Nem sok bőr maradt hősünk testén a hill bombos esés után

A hill bomb története gyakorlatilag a gördeszkás sport kialakulásának hajnaláig visszatekint, ugyanis a hatalmas dombokon való deszkás leszáguldás jó pár évtizede foglalkoztatja a világ skatereit. Bármelyik ország skatereiről legyen szó, szerintünk nincs olyan vidék, ahol ne próbálkozna pár sportoló a nem kicsit veszélyes zúzással. Nem hiába hangoztatjuk, hogy mennyire kockázatos mutatványról van szó: a brutális sebesség során egy kis megingás vagy hiba is komoly következményekkel járhat. Most következő videónk hőse a domb alján elvesztette irányítását a deszka felett, melynek következtében többek között fejér is sikerült lezúznia. Szerencséjére “kicsúszott” az esésből és láthatóan egy darabban megúszta.
Hirdetés

Jeremy Manson bizonyítja, hogy a snowskate még mindig menő

Ha havas-deszkás sportra gondolunk, akkor természetesen a snowboard jut először eszünkbe. Bár a gördeszkázás téli verziójaként emlegetik, a skaterek mégsem gondolják úgy, hogy tökéletes havas alternatíváról van szó. Persze a megszokott, kötéssel felszerelt snowboard helyett a bevállalósabbak egy sima gördeszka lappal is próbálkozhatnak. A snowskate persze nem egy új keletű dolog, jó pár éve nyomják már szerte a világban, évek óta egyre több edit készül a témában. Jeremy Manson akcióiról kikerült videó alapján megtudtuk, hogy ez csak egy készülő film része, mely úgy tűnik, hogy teljes egészében a snowskate-ről fog szólni. Mi örülnénk neki!

Urban móka Japánból: 3 hétnyi snowboardozás az Adidas teammel

Ázsiát nem éppen a havas extrém sportos témában szokták emlegetni, azonban nem szabad megfeledkezni, hogy többek között Japán is rengeteg snowboardos és síparadicsommal büszkélkedhet. Parkok ide vagy oda, az Adidas havas csapata nem ezek miatt látogatott el A felkelő nap országába, ugyanis a paradicsomok és sziklás lejtők helyett ők inkább az utcákat támadták be. Tökéletesen időzítették a 3 hetes kalandjukat, ugyanis az utcákat fedő hórétegnek köszönhetően olyan spotokat is meglátogathattak, melyeket talán még soha nem adott be boardos. Az Adidas legkeményebb magját hozták el, többek között Tommy Gesme, Derrek Lever, Alex Sherman és Keegan Valaika is a teammel tartott, úgyhogy…

Jesse csak 3 éve csúszik, de 12 évesen már ilyen editet csinált

Jesse Parkinson editjét elnézve azt gondolná az ember, hogy hősünk gyakorlatilag előbb tanult meg valószínűleg snowboardozni, mint járni. Ez azonban egyáltalán nem igaz: csupán 3 éve nyomja a témát és más igen komoly szinten van. A 12 éves ifjú titánnak ez a 3. szezonja, azonban idősebbeket megszégyenítő trükköket képes beadni játszi könnyedséggel. Tavaly már sokakat lenyűgözött tehetségével, melyet sikerült most tovább emelni, ugyanis Ausztrália ifjú boardosa most újabb edittel kápáztatott el mindenkit. A szörfös múltnak köszönhetően stílusa könnyed és laza, mely technikás trükkökkel párosulva valóban szemet gyönyörködtető.

Hirdetés
Hirdetés