Snowboard

Kulisszák mögött: így készült a brutális Arcadia film!

A Helgason testvérek neve az évek során nem csak a snowboardosok körében lett ismert, ugyanis a páros tett arról, hogy őrült videóik még a sportban kevésbé jártasokhoz is eljusson. Bár számunkra a havas szezon csak most kezdődik, az év során már rengeteg havas videóval és projekttel találkozhattunk már. A sorban az egyik legkomolyabb minden kétséget kizárólag Halldór Helgason “Arcadia” elnevezésű filmje volt, melyben mind a hólepte hegyeken és lankákon látott akciók, mind pedig az illegális és veszélyes urban mókák is helyet kaptak. A GoPro csapatának köszönhetőn most egy rövid betekintőt kapunk a kulisszák mögé és megnézhetjük, hogy miként készült az…
Hirdetés

Nem sok bőr maradt hősünk testén a hill bombos esés után

A hill bomb története gyakorlatilag a gördeszkás sport kialakulásának hajnaláig visszatekint, ugyanis a hatalmas dombokon való deszkás leszáguldás jó pár évtizede foglalkoztatja a világ skatereit. Bármelyik ország skatereiről legyen szó, szerintünk nincs olyan vidék, ahol ne próbálkozna pár sportoló a nem kicsit veszélyes zúzással. Nem hiába hangoztatjuk, hogy mennyire kockázatos mutatványról van szó: a brutális sebesség során egy kis megingás vagy hiba is komoly következményekkel járhat. Most következő videónk hőse a domb alján elvesztette irányítását a deszka felett, melynek következtében többek között fejér is sikerült lezúznia. Szerencséjére “kicsúszott” az esésből és láthatóan egy darabban megúszta.

Jeremy Manson bizonyítja, hogy a snowskate még mindig menő

Ha havas-deszkás sportra gondolunk, akkor természetesen a snowboard jut először eszünkbe. Bár a gördeszkázás téli verziójaként emlegetik, a skaterek mégsem gondolják úgy, hogy tökéletes havas alternatíváról van szó. Persze a megszokott, kötéssel felszerelt snowboard helyett a bevállalósabbak egy sima gördeszka lappal is próbálkozhatnak. A snowskate persze nem egy új keletű dolog, jó pár éve nyomják már szerte a világban, évek óta egyre több edit készül a témában. Jeremy Manson akcióiról kikerült videó alapján megtudtuk, hogy ez csak egy készülő film része, mely úgy tűnik, hogy teljes egészében a snowskate-ről fog szólni. Mi örülnénk neki!

Urban móka Japánból: 3 hétnyi snowboardozás az Adidas teammel

Ázsiát nem éppen a havas extrém sportos témában szokták emlegetni, azonban nem szabad megfeledkezni, hogy többek között Japán is rengeteg snowboardos és síparadicsommal büszkélkedhet. Parkok ide vagy oda, az Adidas havas csapata nem ezek miatt látogatott el A felkelő nap országába, ugyanis a paradicsomok és sziklás lejtők helyett ők inkább az utcákat támadták be. Tökéletesen időzítették a 3 hetes kalandjukat, ugyanis az utcákat fedő hórétegnek köszönhetően olyan spotokat is meglátogathattak, melyeket talán még soha nem adott be boardos. Az Adidas legkeményebb magját hozták el, többek között Tommy Gesme, Derrek Lever, Alex Sherman és Keegan Valaika is a teammel tartott, úgyhogy…

Jesse csak 3 éve csúszik, de 12 évesen már ilyen editet csinált

Jesse Parkinson editjét elnézve azt gondolná az ember, hogy hősünk gyakorlatilag előbb tanult meg valószínűleg snowboardozni, mint járni. Ez azonban egyáltalán nem igaz: csupán 3 éve nyomja a témát és más igen komoly szinten van. A 12 éves ifjú titánnak ez a 3. szezonja, azonban idősebbeket megszégyenítő trükköket képes beadni játszi könnyedséggel. Tavaly már sokakat lenyűgözött tehetségével, melyet sikerült most tovább emelni, ugyanis Ausztrália ifjú boardosa most újabb edittel kápáztatott el mindenkit. A szörfös múltnak köszönhetően stílusa könnyed és laza, mely technikás trükkökkel párosulva valóban szemet gyönyörködtető.

A Red Bull profija megmutatja, miként neveli a következő generációt!

Az extrém sportok ugyan nem veszélytelenek, mégis szerencsére sok szülő van, aki támogatja gyermekét már fiatalon a különböző irányzatok elkezdésében és űzésében. Marko Grilc neve a snowboardos sportban jártasak számára ismerős lehet, a profi sportolót többek között a Red Bull, a Burton és a GoPro is támogatja, aki a versenyzés és edzés mellett a családjának él. Gyermekével már igen fiatalon kilátogattak a havas hegyekre, melyeken az évek során igen jól sikerült megtanulnia apjától egyet s mást. Mondjuk egy ilyen profitól nem nehéz tanulni!

Az USA téli olimpiai Burton ruhájával űrhajósok is lehetnek

A 2018-as téli olimpiai játékok egyre inkább csak közelednek, egyre több hírt és infót lehet hallani az eseményekkel, versenyekkel kapcsolatban. A rendezők és sportolók mellett persze a támogatók és megbízottak is készülnek, az Egyesült Államok csapatát a világhírű Burton cég öltözteti, akik már elő is álltak a szereléssel. Az egyenruha első ránézésre űrhajós cuccra hasonlít, ez persze nem véletlen, ugyanis a Burton dizájnereit a NASA és a nagy múltra visszatekintő amerikai űrprogram ihlette. Nektek hogy tetszik, csúsznátok ilyenben? (forrás: Boardworld)
Hirdetés

Bemutatták a 2018-as téli olimpia slopestyle pályáját!

A 13. téli olimpiai játékokat 2018. február 9. és február 25. között rendezik a dél-koreai Phjongcshangban, melyre már régóta készülnek mind a szervezők, mind pedig a versenyzők. A havas sportok rajongói már nagyon várják a jövő év februári eseményeket, s bár még jó pár hónap van az olimpiáig, már most kiszivárgott egy kis információ a számunkra egyik legérdekesebb számról. A slopestyle a monti mellett a téli sportok világában is jelen van, melyet nagyon is szeretünk követni. Az olimpiai pálya tervét a napokban bemutatták, melyet látva egyre inkább megjön a kedvünk a télhez! (forrás: Boardworld, FIS)

Snowboard a világ körül: egy év alatt készült el Method Movie II!

Bár már vészesen közelít az idei téli szezon és egyre több friss havas alkotással találkozhatunk, melyeket a közelmúltban vettek fel, mégis lehet találkozni régebben rögzített felvételekkel is, melyek feldolgozása és összeállítása csak most fejeződött be. A Red Bull és a Method csapata közösen nagy munkába fogott a tavalyi szezon kezdetekor és elég rendesen meghúzták a 2016-17-es telet. Kalifornia paradicsomaitól kezdve Finnországon és az Alpokon át egészen az oroszokig és Japánig rengeteg látványos hely és spot látható a filmben, melyben olyan sportolók csúsznak, mint Dylan Alito, Max Zebe, Flo Corzelius, Len Jorgensen, Zebbe Landmark, Jordan Morse, David Djite, Brady Lem, Levi Luggen…

Urban snowboard kalandok Szibériából: a Vans az oroszoknál járt

Bár számunkra még nem érkezett el a havas időszak, vannak olyan vidékek, ahol gyakorlatilag az év bármelyik részén lehet snowboardozni vagy síelni. A Vans havas csapata egy nem mindennapi helyet választott legújabb projektjéhez, melyben a hófedte dombok helyett a városi akcióké volt a főszerep. Oroszországot szemelték ki a videóhoz, melynek keleti, szibériai vidékére utaztak. A rövidfilmben többek között olyan sportolók szerepelnek, mint Benny Urban, Sparrow Know, Will Smith, Antti Jussila vagy Sami Luhtanen, úgyhogy nem érdemes kihagyni!

Hirdetés
Hirdetés