49 különböző színű festék és egy vagon: Fork Imre projektje

Örömünkre szolgál, hogy egy hazai művész projektjéről számolhatunk be nektek. A Budapesten élő Fork Imre art directorként és graffiti művészként hihetetlenül gyönyörű alkotásokra képes – ezért is esett rá a Molotow csapatának a választása egy igen komoly feladat kapcsán.

Hirdetés

Októberben Németországban járt a Molotow, avagy a festékszponzorának a főhadiszállásán. A cég rendelkezik egy forgalomból kivont vonatszerelvénnyel, amit videóik kapcsán évente csupán 3 ember festhet meg, akiket a legtehetségesebb graffitisekből választanak ki az egész világról – ez valóban egy komoly megtiszteltetést jelent.

Idén Imre volt a 3. meghívott művész (az első magyar és összesítve a 17. világon aki megfesthette), így ő tesztelhette a
legújabb speciális festéket a vonaton. A spray 49 színben kapható, a feladata az volt, hogy alkosson egy olyan rajzot a
teljes vagon átfestésével, ami bemutatja az összes szín fedőképességét és élénkségét, így mind a 49 színt felhasználta.

Elmondása szerint szeretett volna egy nagyon kontrasztos ám de mégsem zavaros képet festeni, így arra gondolt, hogy egy digitális világot idéző képet készít, mivel eddig zömmel klasszikus graffitit festettek rá a meghívott művészek. Törekedett újszerűt alkotni és a színelmélet alapjait belerejtve egy photoshop hatású monumentális vonat monitort festeni – mely valljuk be, tényleg királyul hangzik!

A 60 négyzetméteres szerelvényt 9 óra alatt festette át, ezzel új rekordot is felállított: a 49 színből álló hatalmas
alkotás valóban igen tekintélyt parancsoló és teljesen lenyűgöző, valóban egy photoshop guru gépén tudnánk ezt elképzelni! Köszönjük, hogy megosztottad a történetet, hatalmas gratuláció, büszkék vagyunk rád Imi!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés