Streetart

Elképesztő kaleidoszkópikus mintákat fest a falakra ez a graffitis

Douglas Hoekzema (Hoxxoh), a Miamiban élő graffitis egészen fantasztikus módon díszíti fel városát: Hoxxoh csodás színekkel dolgozik, és nem épp megszokott a stílusa, ő ugyanis a kaleidoszkópok által előállított alakzatokhoz hasonlóakat fest a falakra. Instagramján szokta megosztani a munkáit, de lentebb is megnézhettek pár remekművet tőle, tökéletesen illenek Miami színes arculatába az alkotásai, vesszenek az unalmas falak:
Hirdetés

Átfestette a graffitiket, hogy olvashatóak legyenek a tagek

A francia Mathieu Tremblin zseniális ötlettel trollkodta szét a mindenhol tageket hagyó graffitiseket: átfestette azokat a helyeket, ahol egy rakás taget talált, majd azokat újra odaírta, de immár olvasható betűkkel (a létező legirodaibb betűtípusokkal), mert hát nem akarja ő senki kézjegyét eltüntetni, csak gondol azokra, akik nem tudják kiolvasni a graffitis aláírásokat. Nem is kevés falra és oszlopra csapott le:

Szörfdeszkán egyensúlyozva fest a hawaii utcaművész

Sean Yoro (vagyis Hulu) egy hawaii születésű, New Yorkban élő street artist, aki nem véletlenül bír több, mint 100 ezer követővel Instagramon: munkái egytől egyig fantasztikusak, ráadásul némelyiknek a megszületése is igen izgalmas, hiszen sokszor alkot olyan felületekre, melyeket csak vízen át lehet megközelíteni. Ezekhez Yoro egy paddleboardot használ, azzal jut el pl. hajóroncsokhoz, melyek oldalára úgy fest, hogy a deszkán egyensúlyozva áll:  

A diplomaosztó, amin a diplomás ajándékoz: kifizette szülei hitelét a graffitis srác!

A diplomaosztó környékén általában a frissen végzett diák szokott ajándékot kapni a szüleitől, nem pedig fordítva, de ilyenre is van példa, ráadásul nem is akármilyen. A 22 éves Andy Evans példamutatásból és önzetlenségből is jelesre vizsgázott, amikor úgy döntött, hogy az egyik graffitije eladásából származó pénzt arra fordítja, hogy kifizesse szülei lakáshiteléből az utolsó nyolc évet, viszonozva ezzel azt a több évtizedes gondoskodást, amit kapott tőlük. Szülei támogatták akkor, amikor úgy döntött, hogy művész szeretne lenni, és mindent megkapott tőlük, így amikor egy kiállításon valaki megvette az egyik alkotását párezer fontért, a pénzből kifizette az 1992-ben felvett lakáshitel maradékát, amit…

Már van graffiti-szimulátor is a virtuális valósághoz

Egyre több és egyre jobb VR-játék és program fog elkészülni a jövőben, és várhatóan sok olyan dolgot kipróbálhatunk majd VR-szemüveggel a fejünkön, amit a valóságban nem lenne szabad, azonban szimulátorban megtehetjük – ilyen pl. a graffitizés, amelyhez most elkészült a Kingspray Graffiti Simulator, amiben garantáltan nem kerget majd meg a rendőr vagy a biztonsági ember. Azért feltehetően nem a valódi graffitisek a célközönsége a programnak:
Hirdetés

A tökéletes chill-out videó graffitiseknek

Az ausztál Sofles ha indulhatna egy chillségi versenyen, akkor biztosan nyerne! Tudjuk, hogy ez egy teljesen hülye mondat volt, de komolyan gondoljuk, a street art művész ugyanis most kihozott egy közel 11 perces vonulós/festegetős videót Melbourne városából, ami tökéletes nyugibomba lehet erre a zaklatott hétfő délutánra. A srác a videóban bicójával utazgatva festegeti a vele szembejövő falakat, de az egészben nem is ez a legizgibb, hanem a gyönyörű kameramunka, amivel akcióját rögzítették. Szisszenjen fel egy sörike, vagy éljetek kedvenc lazítási eszközeitekkel, aztán dobjátok be ezt a videót. Szuperchill!

Hihetetlenül jók a világjáró francia street art művész alkotásai

Julien Malland az igazi neve annak a francia street art művésznek, akit az Instagram csak seth_globepainternek ismer: a több, mint 80.000 követővel bíró Malland instás neve telitalálat, hiszen a világot járja és folyamatosan fest, átlagos épületek unalmas tűzfalait dobja fel színes, néha erős mondanivalóval bíró képekkel. A 90-es évek óta aktív, járt már Indiában, Kínában, Mexikóban is, íme néhány műve:

Senkit nem érdekelt a néptelen kisváros, a tárolók freskója miatt viszont már jönnek a turisták

Az ausztráliai Brim városka nem éppen turistalátványosság. A településen jelenleg 100-150 ember él. Egy street art művész, Guido van Helten ellátogatott oda és a már használaton kívüli gabonatárolókra egy igazán látványos freskót készített. A munka elvileg 43 fokban készült. A mű elkészülte után Brim is felkerült a turisták térképére. Guido van Helten máshol is otthagyta már a keze nyomát. Rómától, Kijevig rengeteg helyen megfordult. Nézzetek meg még tőle pár gyönyörű alkotást. Forrás: boredpanda.com

Hirdetés
Hirdetés